Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nakon plivanja slijedi sedmodnevni program Noći privlačkih ribara i sabunjara

08.07.2021. 11:26


U dobroj i veseloj atmosferi i nadasve lijepom vremenu u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Donat iz Zadra, Općine Privlaka i Turističke zajednice po prvi put se održala Zadarska open water liga i to u redovitom 5. kolu. Na cijelom natjecanju je nastupilo 79 natjecatelja.
– Zaista smo ponosni na cijelu manifestaciju, sve nam se lijepo posložilo. Velika hvala svima koji su pomogli da sve usprkos epidemioloških mjera bude na visokom nivou. Najprije svim plivačima kojih je bilo svih dobnih skupina, posebno KDP Donat. Hvala i domaćim plivačima koji su nas podržali, zahvalila se Iva Zorić Sarađen, direktorica TZO Privlaka.


Gostiju 40 posto više
Domaćin se zaista potrudio i ugostio sve plivače i roditelje na trgu lijepom zakuskom i pićem.
– Da bi natjecanje završilo kako i priliči načelnik Općine Privlaka Gašpar Begonja je uručio medalje i poklone najboljima. Zaželio je sve najbolje nazočnima i pozvao ih da i slijedeće godine budu gosti u Privlaci, rekla je Zorić Sarađen.
Čelni ljudi Općine Privlaka, Turističke zajednice i Općinskog komunalnog društva Artić d.o.o., Gašpar Begonja – Gajo, Iva Zorić Sarađen i Marjan Begonja, mogu se u pravom smislu riječi pohvaliti i biti ponosni na ono što odrađuju, usprkos još jednoj koronom obilježenoj i nepredvidivoj turističkoj sezoni sve su pripremili i odradili kao da će biti kao rekordna 2019. turistička sezona, i više.
– Da ne ureknem, prvi turistički rezultati su izvrsni, imamo 40 posto više gostiju nego u istom razdoblju protekle 2020. godine, ponosno je Iva, prva dama privlačkog turizma.
Danas je Privlaka turističko mjesto koje se trudi svojim gostima pružiti pravi doživljaj Dalmacije. Zbog brojnih pješčanih plaža, plitkog i pjeskovitog tla ovo mjesto idealno je za obiteljski turizam.


Dalmatinska autentična destinacija
– Rivijera Privlaka je destinacija autentičnog dalmatinskog šušura u kojoj je sve na vrijeme bilo spremno za glavnu turističku sezonu, od ulaganja u infrastrukturu i poboljšanja uvjeta boravka turista do turističke promidžbe, kazao je dipl. ing. Gašpar Begonja, općinski načelnik, predsjednik Turističke zajednice općine Privlaka.
Nažalost, u Zadarskoj županiji do 18. srpnja 2021. je na snazi zabrana održavanja svih vrsta koncerata sa živom glazbom te sličnih događanja na otvorenom gdje nije moguće provesti kontrolu nazočnih što je poremetilo i odgodilo brojna turistička događanja diljem županije.
– Naša jedna od najvažnijih manifestacija i turističkih brendova uz Privlačku noć, jedinstveni doček svehrvatske Oluje, spektakl glazbe, delicija i vatrometa koji se 4. kolovoza održava na Loznici, zasigurno je manifestacija Noć privlačkih ribara i sabunjara koja će se održavati cijeli tjedan, od 16. do 23. srpnja, obznanila je Zorić Sarađen.




Ponuda autohtonih jela
Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se do pandemije koronavirusa održavala na trgu Kolište i luci Stari porat, u ljetnom šušuru s ponudom više vrsta morskih plodova i slasnih domaćih proizvoda po popularnim cijenama i tisućama posjetitelja to je spektakularna fešta od mora.
– S obzirom da je ni ove godine nismo mogli održati na način kao i prethodnih godina zbog pandemije koronavirusa akcent smo stavili na ugostiteljske objekte koji će od 16. do 23. srpnja po sezacionalno povoljnim cijenama spremati niz različitih autohtonih jela privlačkih ribara i sabunjara, za domaće i furešte, najavila je Zorić Sarađen.
Otvorenje manifestacije održat će se na trgu Kolište, 16. srpnja 2021. gdje će gosti moći pogledati izložbu fotografija i videoprojekciju filma posvećenu privlačkim ribarima i sabunjarima.
– Od 17. do 23. srpnja fotografije će biti izložene ispred ureda Turističke zajednice od 17 do 20 sati, poručila je Iva Zorić Sarađen.