Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Branitelji veterani kao staro vino

07.08.2011. 22:00
Branitelji veterani kao staro vino


Pod pokroviteljstvom Općine Stankovci i BK Hrvatski dragovoljac u Stankovcima je okončan 3. međunarodni boćarski turnir u sjećanje na branitelje Domovinskog rata stankovačkog kraja na kojem je na kraju trijumfirala ekipa Udruga veterana hrvatskih branitelja Domovinskog rata u satavu: Branko Boban, Šime Prtenjača, Marijan Bljaić i Ratko Brnadić. Mega turnir pozivnog karaktera je tako okupio čak 23 ekipe iz Hrvatske i goste iz BiH (Grude). Pored dvije ekipe iz Stankovaca nastupili su još ovdašnji Bulin, Lišane, Hajduk P, Novigrad, Velebit i Benkovac, a od gostiju: Hrvatski dragovoljac, prvoligaši Ante Starčević i Zrinjevac, Mizarola, Filip i prijatelji, UVHBDR (Zagreb), Čista Velika, Olimpija (Osijek), Fešk Feravino, Trilj, Sesvete, Piramatovci, Pirovac, HVIDRA Varaždin i Sonković. U jutarnjim satima turnir je otvorio načelnik Općine Stankovci Željko Baradić, a zbog velikog broja ekipe su bile raspoređene na terene u Stankovcima, Lišanima i Čistoj Velikoj gdje se igralo po skupinama, dok je završnica održana u Stankovcima (Crljenik).
Od ovdašnjih ekipa najdalje, do četvrtfinala su otišli Novigrad (Š. Oštrić, L. Buterin, Bratović), Lišane (M. Mamić, Mijić, D. Pešut) i Velebit (Šunić, Josić, Ušljebrka). Međutim, tu su zastali ali su vrlo dobre šanse za prolaz imali Novigrad i Velebit koji je izgubio od kasnijih pobjednika za jedan punat. Kasnije u polufinalu i finalu pobjednička ekipa je bila neumoljiva ostvarivši još dvije uvjerljive pobjede i na kraju zasluženo su odnijeli najveći pehar.
Pehare i medalje najuspješnijim ekipama uručio je načelnik Baradić, a svi sudionici dobili su zahvalnice u znak sjećanja na 3. turnir i zajedničko druženje koje je okončano uz bogatu trpezu.
– Ovim putem zahvalio bih Općini Stankovci, načelniku Željku Baradiću i donačelniku Davoru Klariću te mnogobrojnim sponzorima uglavnom iz Zagreba bez čije pomoći svakako ne bi mogli održati turnir koji je je ušao u program obilježavanja Dana pobjede i Oluje. Moram reći da je u pripremi plan izgradnje boćališta u Stankovcima s pratećim objektima – istakao je u ime organizatora neumorni Boris Miletić.


Redoslijed


1. UVHBDR (Boban, Prtenjača, Bljaić, Brnadić), 2. ČISTA VELIKA (Z. Storić, N. Storić, Pešić, A. Storić), 3. GRUDE (Ml. Čorluka, Ma. Čorluka, I. Galić, Brzica, J. Galić), 4. HRVATSKI DRAGOVOLJAC (Boris Miletić, Denić, B. Nimac, Ljutić, Krkobabić).
Za najboljeg valjača turnira izabran je Zdenko Storić (Čista v), a za najboljeg izbijača Šime Prtenjača (UVHBDR).




Rezultati


Četvrtfinale: Grude – Novigrad 8:5, Hrvatski dragovoljac – Sesvete 7:6, Lišane – Čista Velika 0:13, Velebit – UVHBDR 5:6.
Polufinale: Grude – UVHBDR 8:13, Hrvatski dragovoljac – Čista Velika 7:8.
Finale: UVHBDR – Čista Velika 13:2, za 3. mjesto: Grude – Hvratski dragovoljac 13:2.