Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Juniori Zadra polažu maturu

Autor:

07.09.2008. 22:00
Juniori Zadra polažu maturu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sa zanimanjem iščekujemo gradske derbije s Jazinama i Voštarnicom koji su svake godine sve uzbudljiviji – kaže Roko Giergia, trener
Košarkaški klub Pet bunara priprema se za četvrtu sezonu u A – 2 ligi. Najmlađi zadarski predstavnik u ovom rangu natjecanja prije četiri je godine kao prvak B – 1 lige ušao u rang u kojem je nastavio s dobrim rezultatima. Prve dvije sezone u A-2 ligi završili su na drugom mjestu, korak od kvalifikacija za prvu košarkašku ligu, dok su prošle sezone završili na također odličnom trećem mjestu. U razgovoru s predsjednikom Tončijem Jerakom i trenerom prve momčadi Rokom Giergijom, saznali smo novosti vezane za klub.
– Najveća novost za razliku od prijašnjih godina je ta da od ove sezone, u skladu s ugovorom sklopljenim s KK Zadar, većinu igrača koji će nastupati za nas čine juniori Zadra, koji će tako dobiti priliku odigrati 22 utakmice u jakoj konkurenciji. Suradnja sa Zadrom je od obostrane koristi i jako smo sretni zbog činjenice da ćemo tako poslužiti kao lansirna rampa za perspektivnu juniorsku generaciju juniora koja bi mogla nositi zadarsku košarku idućih godina – započeo je predsjednik Jerak.
Prvu momčad vodi Roko Giergia koji je, shodno dogovoru dvaju klubova, od trenera zadarskih juniora postao trener Pet bunara. S kojim igračima raspolažete?
– Osim juniora, koji su podijeljeni na one starije 91. godište i mlađe 92. godište, u rosteru se nalaze i stariji igrači Pet bunara: Ivan Tadić, Roko Butić, Vinko Fain i Franko Sterle. Ovo je odlična prilika za te mladiće koji će u ovoj konkurenciji dobiti veliku šansu za napredak, pogotovo kad budemo gostovali na najvrućim drugoligaškim terenima kao što su Drniš, Trilj i Omiš – smatra Giergia.
Generacija juniora koju vodite već je godinama zajedno i ujedno jedna od boljih juniorskih momčadi na državnoj razini. Potencijala ima, koji igrači bi u budućnosti mogli izaći kao igrači za prvu momčad Zadra?
– Teško je to procijeniti. Iako smo još kao kadeti bili prvaci Hrvatske, pa ove godine su u juniorskoj konkurenciji bili drugi u Hrvatskoj iza Cibone, mislim da nema jamstava da će ijedan od njih biti neki novi Marko Popović ili Banić. Ali, ako ćemo malo proricati, onda mislim da veliku šansu ima Filip Batur koji je ove godine na Europskom juniorskom prvenstvu igrao u prvoj petorci Hrvatske koja je na kraju osvojila broncu. No, to ne znači da će ove sezone iskočiti netko drugi – objašnjava Giergia.
S kakvim ambicijama ulazite u ovu sezonu?
– Pet bunara tri godine zaredom su među prve tri momčadi, pa bi bilo odlično kad bismo ponovili to i ove sezone. No, treba uzeti u obzir da nam je teško išta predvidjeti, jer je ovo jako mlada momčad sklona oscilacijama tako da bi sredina ljestvice bila zadovoljavajuća.
Jeste li zadovoljni tijekom priprema i uvjetima u kojima radite?
– Može uvijek bolje, pogotovo jer se nikako ne možemo skupiti svi na treningu zbog raznih obveza nekih igrača. Uvjete imamo sve kako i pristoji. Dvorana Jazine nam je na raspolaganju u zakazanim terminima, momci su puni elana za treniranje te jedva čekamo početak lige. Pogotovo sa zanimanjem iščekujemo gradske derbije s Jazinama i Voštarnicom koji su svake godine sve uzbudljiviji – zaključuje Giergia.


KK Pet bunara
Ivan Tadić, Roko Butić, Vinko Fain, Franko Sterle, Ivan Mikulić, Ivan Batur, Nikola Blažević, Martin Crnjak, Antonio Vlaić, Šime Jurišić, Donat Milin, Emilio Banić, Ivan Škara, Franko Sakara, Ivan Burčul. Trener: Roko Giergia.