Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Perković: Rezultat je bio bolji od naše igre

08.09.2021. 07:18


Nogometašice Donata drugu sezonu u Prvoj HNL počele su pobjedom (3:2) na gostovanju kod Agrama, ekipe od koje su lani dvaput izgubile. Osim osvajanja tri boda protiv Zagrepčanki igračice sa Stanova ovaj će dvoboj pamtiti i po tome što su prvi put izbjegle poraz u utakmici s ekipom koja trenutačno spada u veliku četvorku hrvatskog ženskog nogometa (Osijek, Split, Dinamo, Agram). Nakon vodstva domaćih Donat je preokrenuo na 1:2, Agram je uspio izjednačiti, ali su »bijelo-plave« postigle i treći gol i riješile utakmicu. Bez obzira na obećavajući početak sezone, Jure Perković, trener Donata, je s obje noge čvrsto na zemlji.
– Iako je Agram ušao puno bolje u utakmicu i prvi poveo, naše igračice nisu posustajale, pokazale su karakter i kući smo se vratili s tri boda. U rezultatskom smislu to je najvažnije i to će se pamtiti, ali treba reći da je Agram bio bolji i da mi, unatoč pobjedi, nismo bili na pravoj razini. Uspjeli smo se nekako obraniti i iskoristiti prilike koje smo imali, a imali smo i malo sreće u svemu tome. Sigurno je da možemo puno bolje od onoga što smo pokazali u ovoj utakmici – smatra Perković i dodaje:
– Pobjeda u gostima protiv Agrama za nas je velik rezultat, znamo da je riječ o odličnoj ekipi i neka ovo bude poticaj djevojkama za dalje jer smo vidjeli u čemu griješimo i na čemu trebamo raditi. Veseli me činjenica da smo i s lošijom igrom upisali tri boda i na tome čestitam igračicama. Želimo i dalje biti uspješni, a to znači da ćemo u sljedećim utakmicama morati odigrati bolje. U 2. kolu dočekujemo Rijeku koja se vratila u Prvu HNL i koja je s 12:0 u 1. kolu pobijedila Neretvu. To je ekipa s odličnom školom nogometa i morat ćemo za njih dobro pripremiti – zaključio je Perković.
Osim seniorki, prvoligašku sezonu su počele i kadetkinje i pionirke Donata koje su gostovale u Rijeci. Pionirke, lani treći sastav Prve HNL, su slavile s 5:0 dok su kadetkinje nakon vodstva 2:0 na kraju izgubile 4:3.
Kadetkinje: Rijeka – Donat 4:3 (0:1 Dubravica 21’, 0:2 Vunić 26’, 1:2 Vlastelica 30’, 2:2 Kožul 44’, 3:2 Uljan 53’, 4:2 Vlastelica 61’, 4:3 Alić 76’). Donat: Števanja, Maruna, Sorić, Baričević (od 55’ Perković), Strenja (od 73’ Alić), Vunić, Klapan, Dubravica, Hasnek (od 57’ Sabo), Surać (od 73’ Peričić), Čavić. Trener: Jurica Vuleta.
Pionirke: Rijeka – Donat 0:5 (0:1 Jurjević 40’, 0:2 Alić 53’, 0:3 Laća 55’, 0:4 Pestić 60’, 0:5 Blaić 65’). Donat: Došen, Lordanić. Kolega, Alić, Kanjer, Laća, Buljat, Jurjević, Žunić, Blaić, Pestić. (Zdrilić, Maričić, Pešut). Trener: Luka Marinović.