Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Studentima i djelatnicima dodijeljene godišnje nagrade rektorice Vican

08.09.2021. 10:59


Program Dies academicus 2021. – Dan Sveučilišta u Zadru zaključen je u utorak dodjelom nagrada rektorice prof. dr. sc. Dijane Vican djelatnicima i studentima ovog sveučilišta. Nagrada je dodijeljena djelatnicima koji su se u prošoj akademskoj godini istaknuli izvrsnošću u svome radu, studentima s najvišim prosječnim ocjenama te vrhunskim postignućima u izvannastavnim aktivnostima. Rektorica Dijana Vican obratila se laureatima prigodnim govorom u kojem je istaknula važnost visokog obrazovanja i tradiciju zadarskog Sveučilišta.


Čvrsta tradicija visokog obrazovanja
– Na ovim je prostorima visoko obrazovanje uvijek cvjetalo, a diplome se dodjeluju još od 1396. godine. Vi niste dobili svoje nagrade živeći u jednoj maloj instituciji, već ste u instituciji u kojoj je 650 zaposlenih i 5500 studenata. Mi smo se našli u problemu, morali smo napraviti jedno sitno sito kako bismo odredili tko je najbolji, rekla je rektorica čestitajući svim nagrađenim studentima te napominjući kako su kriteriji svake godine sve teži jer su nagrađeni studenti ti koji ljestvicu podižu visoko.
– Ovu je odluku teško donijeti jer imamo odličnih rezultata, a ti nastavnički i znanstveni rezultati me oduševe, a napori koji ulažu naši djelatnici potiču i naše studente da budu bolji, rekla je Vican naglašavajući da Sveučilište podupire sve studentske projekte, te nitko nije odbijen "zato što je kreativnost, inovativnost i poduzetnost procvjetala".
– Oni koji dolaze u sljedećim generacijama morat će vas sustizati s još većim kriterijima koje ste vi sami nametnuli, a uvijek mi je velika čast dodijeliti ove nagrade ljudima koji promoviraju naše Sveučilište, znanstveni i nastavnički rad i koji doprinose popularizaciji znanosti i koji su ustrajni u svom radu. Vi ste lučonoše ovog Sveučilišta, zaključila je Vican čestitajući u svoje ime, ali i ime gostiju koji su sudjelovali na Svečanoj sjednici u ponedjeljak – ministra Radovana Fuchsa kao izaslanika Vlade, izaslanika predsjednika RH Velibora Mačkića, izaslanice predsjednika Sabora Grozdane Perić, Rektorskog zbora predvođenog predsjednikom Marinom Milkovićem, ravnateljicom Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasminom Havranek, prorektorima, županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom Brankom Dukićem.
Uime studenata zahvalu je primila studentica Jelena Jušćak, a uime profesora to je bila profesorica Ana Slišković, izvanredna profesorica na Odjelu za psihologiju.


Poticaj za nastavak rada
– Uime svih nagrađenih studenata htjela bih reći da nam je izuzetna čast što smo upravo mi odabrani i ovim putem se zahvaljujem rektorici, članovima uprave i Sveučilištu što su prepoznali naš trud i što nas ovime motiviraju da radimo još više, a ovo je velika potvrda našem radu, rekla je kratko Jelena Jušćak.
– Što reći o protekloj godi, bila je teška i obilježena velikim izazovima i bojimo se za sljedeću godinu, ali vrlo smo ponosni što smo uz te izazove uspješno završili tu godinu i zahvaljujem Sveučilištu što je prepoznalo naš rad i trud, rekla je profesorica Slišković te dodala kako će te nagrade zasigurno biti poticaj za nastavak rada, a posebnu je poruku poslala studentima bez kojih, kako kaže, oni ne bi mogli raditi.
– Vaši uspjesi i vaša predanost radu nas potiče u radu, da budemo bolji nastavnici, ali i ljudi, zaključila je Slišković. Program je u glazbenom djelu upotpunio Komorni sastav Gradske glazbe Zadar.