Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Volontiranje kao način razvoja društvenog kapitala

08.09.2021. 12:51


Volonterski centar Zadar je u suradnji s Domom za odgoj djece i mladeži Zadar od 1. do 3. rujna organizirao volontersku akciju pomoći pri selidbi Doma u bivši prostor OŠ Voštarnica.
U akciji su, osim volontera Volonterskog centra, kao volonteri sudjelovali i nogometaši te treneri HNK Zadar te zaposlenici Doma. Uključivanjem sudionika iz različitih sfera društvenog života promovira se volontiranje kao aktivnost dostupna svima te kao način razvoja društvenog kapitala.
Ova se aktivnost odvila u sklopu projekta »Pokretačka snaga volonterstva«, koji je na Pozivu za prijavu dvogodišnjih programa volonterskih centara za 2021. i 2022. godinu dobio financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Grad Zadar, Zadarska županija, Centar za socijalnu skrb Zadar, Dom za starije i nemoćne osobe Zadar, Dom za odgoj djece i mladeži Zadar i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje.
Projekt za cilj ima povećanje broja volontera i koordinatora volontera na području Zadarske županije, edukaciju novih koordinatora volontera i volontera, promociju Potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, s naglaskom na volonterske aktivnosti pružanja pomoći u učenju (instrukcija) djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji te razvoj inovativnih programa volontiranja – »Mladi za stare«.