Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vrsaljko briljira u Gospiću

Autor: Šime Ćurko

07.10.2008. 22:00
Vrsaljko briljira u Gospiću


Vrsaljko je sa sestrom Anom te Martinom Gambiražom za Gospić osvojila regionalni Kup “Vojko Herksel”
Kakav početak. Marija Vrsaljko, do ovog ljeta igračica Zadra, na završnici regionalnog Kupa “Vojko Herksel” održanog u Šibeniku, u dresu Gospić Croatia osiguranja izabrana je za najbolju igračicu, a ponijela je i titulu najboljeg strijelca. Impresivna je bila njena statistika, u polufinalu protiv Mladog krajišnika i u finalu sa Šibenikom ubacila je ukupno 46 koševa i upisala 22 skoka. Kad se tomu doda da je njena ekipa uzela trofej Šibenčankama u njihovu dvorištu (pobjeda 77:74), uspjeh je potpun.
– Ovo je nešto čemu se ni u snu nisam nadala. Oduševljena sam novim suigračicama, ambijentom i uopće sa svime u Gospiću. Ovaj uspjeh će nam puno značiti za nastavak sezone – kaže Vrsaljko koja je tako osvojila prvi seniorski trofej. Nije, međutim, Vrsaljko jedina Zadranka koja je sudjelovala u trijumfu Ličanki, svoj doprinos dala je i njena sestra Ana te Martina Gambiraža. Nije teško izračunati da Zadranke popunjavaju četvrtinu gospićke ekipe. Na drugoj strani, onoj šibenskoj, bez trofeja ostala je Ivana Jurčević, koja je također košarku naučila igrati u Jazinama. No, Jurčević je zato lani sa Šibenikom osvojila sve što se osvojiti moglo, a to znači dva kupa, regionalnu i A-1 ligu. Štoviše, lanjski okrašaji sa Šibenikom za Gospić su bili frustrirajući, u 14 utakmica ekipa iz Krešimirova grada slavila je čak 13 puta.
– Baš zbog toga malo tko nam je davao šanse u finalu protiv Šibenika, tim više što se igralo na Baldekinu. No, mi smo pokazale da ćemo ove sezone biti znatno ravnopravnije i da je vrijeme da i mi uzmemo poneki trofej.
Ove sezone Gospić ima samo dvije strankinje (Eibele, Augustine). Kažemo samo jer prethodnih sezona u Gospiću je prevladavala višejezičnost.
– Klub se okrenuo mlađim igračicama i uz podršku trenera Zorana Oštrića vidi se da smo na pravom putu. U tome sam i vidjela svoju priliku budući da sam procijenila da sam prerasla Zadar kao klub i da se trebam okušati u jačoj sredini. Ova sezona će pokazati kako ću se snaći u utakmicama s puno kvalitetnijim protivnicama od onih s kojima igra Zadar.
Iza Marije Vrsaljko je naporno ljeto u kojem je igrala kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Hrvatska nakon otkaza brojnih igračica nije oduševila, ali u siječnju je nova prilika za odlazak na EP u Letoniju.
– U reprezentaciji mi je bilo vrlo teško. Igrala sam vrlo malo i zato mi je dolazak u Gospić došao kao olakšanje.