Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Danas u Zadru uručenje ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

08.10.2021. 08:10


Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić uručit će danas pet ugovora u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna Agenciji za razvoj Zadarske županije Zadri Novoj, Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar te tvrtki Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije.
Od toga se četiri ugovora odnose na sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Agenciji za razvoj Zadarske Županije Zadri Novoj uručit će se ugovor za projekt PEPSEA- Protecting the Enclosed Parts of the Sea in Adriatic from Pollution u vrijednosti 1.010.067,64 kuna, potom za projekt Zadra Nova za vas u iznosu od 2.478.787,31 kuna te za projekt Nova STERAM – Strategic development of flood management u vrijednosti 2.111.671,64 kuna.


Ugovori za Grad Zadar
Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar dodijelit će se ugovor za projekt Unaprjeđenje infrastrukture Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva u iznosu 9.427.059,01 kuna, a županijskoj tvrtki Eko ugovor za projekt Izgradnja Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje u vrijednosti od deset milijuna kuna. Od ovih pet projekata ovo je jedini iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Inače, ovo je već treći put ove godine da državni tajnik Šime Erlić dolazi na zadarsko područje uručiti ugovore za EU projekte. U prethodna dva puta uručeni su ugovori u ukupnoj vrijednosti 18,1 milijun kuna.
Prije dva tjedna su s Gradom Zadrom potpisani ugovori o sufinanciranju EU projekata u vrijednosti više od 9,3 milijuna kuna. Među ugovorima o sufinanciranju EU projekata su projekt izgradnje infrastrukture poduzetničke zone Crno, projekt razvoja i implementacije inteligentnog prometnog sustava i rekonstrukcije prometnice sa prioritizacijom vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru, projekt Inclusive Play, projekt implementacija pametnih prometnih rješenja upotrebom novih tehnologija te IKT – Zadar Mobility 4.0 (ZUM 4.0) i projekt gradnje nove zgrade poduzetničkog inkubatora za Inovativni Zadar. Riječ je o projektima vrijednima više od 103 milijuna kuna te će ugovori o sufinanciranju značajno olakšati njihovu realizaciju.


Centar za mlade
Ukupno 16 ugovora za jedinice lokalne samouprave s područja Zadarske županije uručeno je u ožujku. Riječ je o projektima kandidiranim na tri nacionalna programa MRRFEU-a: Program podrške regionalnom razvoju, Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške brdsko-planinskim područjima. Gradonačelniku Zadra Branku Dukiću uručeni su ugovori za projekte Centar za mlade (faza II.) – Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića u Zadru u iznosu od 3,6 milijuna kuna i "Inclusive Play" – Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi. Ukupna vrijednost projekta je 948.203,15 eura, od čega je ukupni proračun Grada Zadra 394.563 eura.
Za gradove Benkovac i Obrovac te za 12 općina tog dana su uručeni ugovori u ukupnoj vrijednosti od 4,2 milijuna kuna.