Ivan Anić državni prvak u kategoriji raketa s trakom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
S Državnog natjecanja vratili se s odličjima
Na natjecanju smo sudjelovali s dvije ekipe, a obje su ukrasile police svojih klubova peharima za osvojeno drugo i treće mjesto, čime smo kao jedna mala škola i mala sredina iznimno zadovoljni i ponosni, ističe Ivan Đurić, član UTK Faust Vrančić i nastavnik stručnih predmeta u Srednjoj školi Obrovac
Sara VIDOVIĆ
Među raketarima je sve više djevojaka

Mladi raketni modelari iz Obrovca već su godinama među najusješnijima u Hrvatskoj.
Na nedavno održanom 26. državnom natjecanju u raketnom modelarstvu nastavili su svoj uspješni niz i potvrdili da su u ovoj tehničko-sportskoj djelatnosti jednostavno sjajni pa su se kući vratili s jednim pojedinačnim zlatom, dva ekipna srebra i jednom ekipnom broncom.

Raketarstvo se ukorijenilo u Obrovcu

- Sudjelovali smo s dvije ekipe - UTK-om Faust Vrančić, Obrovac i KMT Srednja škola Obrovac 1. Najuspješniji je bio Ivan Anić s osvojenom zlatnom medaljom u kategoriji rakete s trakom, a obje ekipe su ukrasile police svojih klubova s peharima za osvojeno treće i drugo mjesto, na što smo kao jedna mala škola i mala sredina iznimno zadovoljni i ponosni, ističe Ivan Đurić, član UTK-a Faust Vrančić i nastavnik stručnih predmeta u Srednjoj školi Obrovac.
Koliko se raketarstvo ukorijenilo u Obrovcu svjedoči i činjenica da su zadnjih godina za ovu plemenitu disciplinu sve više zainteresirane i cure, a svoje dojmove s natjecanja s nama je podijelila jedna od njih.
- Ovo mi je drugo državno natjecanje. Inače se za svako natjecanje pažljivo pripremam, ali za ovo sam se pripremala još pomnije i pažljivije. Baš sam uložila vremena i truda da što bolje izradim svoje modele i na kraju se, eto, isplatilo, zadovoljno nam je ispričala Nikolina Trošelj, učenica 3. D razreda Srednje škole Obrovac.
Nikolina je je istaknula da se u raketrastvo svake godine uključuje sve više učenika obrovačke srednje škole, a to je, ističe, jako veseli.
Inače, 26. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež održano je prošlog vikenda u Vrlici u organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog
saveza i suorganizaciji Zrakoplovno-tehničkog društva Sinj te Amatersko-raketno-astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba.

Natjecalo se 10 klubova

Natjecanje se održalo u dvije kategorije nacionalne klase u raketnom modelarstvu za učenike osnovnih i srednjih škola, a to su rakete s padobranom i rakete s trakom. Ukupno se natjecalo 10 klubova te je ukupan broj sudionika na državnom natjecanju bio 72, od kojih su 52 učenika osnovnih i srednjih škola te ostali kao mentori, voditelji, suci i ostala tehnička podrška. Sudjelovali su učenici iz Zagreba, Zadra, Obrovca, Sinja, Splita, Kaštel Gomilice i Solina.
Vrijeme je bilo sunčano i toplo što je išlo u korist mladim natjecateljima. Oni najuspješniji su to i dokazali svojim rezultatima odnosno maksimalno postignutim bodovima. Nakon završetka natjecanja održano je proglašenje najuspješnijih, podjela medalja za pojedinačna mjesta i podjela pehara za ekipna mjesta te priznanja klubovima za sudjelovanje na prvenstvu.
Zrakoplovno tehničko društvo Sinj nastupilo je s dvije ekipe u uzrastu osnovnih škola od kojih je ekipa ZTD Sinj1 stekla status Državnih prvaka osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom i prvo mjesto u ekipnom plasmanu u kategoriji rakete s padobranom.

Najuspješniji na Državnom prvenstvu

Pojedinačno osnovna škola - raketa s padobranom
1. Jere Mastelić - ZTD Sinj
2. Bruno Petak - ZTK Grada Splita
3. Franka Nikolić - Arak Dubrava, Zagreb
Pojedinačno osnovna škola - rakete s trakom
1. Dina Bilić - OŠ kneza Trpimira, Kaštel Gomilica
2. Gabrijela Kučak - Arak Dubrava, Zagreb
3. Marin Peruzović - OŠ Split 3
Pojedinačno srednja škola - rakete s padobranom
Arijana Muhić - Arak Dubrava, Zagreb
Ines Dedeić - Arak Dubrava, Zagreb
Mateja Kučak - Arak Dubrava, Zagreb
Pojedinačno srednja škola - rakete s trakom
1. Ivan Anić - KMT Srednje škole Obrovac
2. Ines Dedeić - Arak Dubrava, Zagreb
3. Arijana Muhić - Arak Dubrava, Zagreb
Ekipno osnovna škola - raketa s padobranom
1. ZTD Sinj, 1
2. Arak Dubrava, Zagreb
3. ZTK Grada Splita, 2
Ekipno osnovna škola - rakete s trakom
1. OŠ kneza Trpimira, Kaštel Gomilica
2. Arak Dubrava, Zagreb
3. OŠ Split 3, 2
Ekipno srednja škola - rakete s padobranom
1. Arak Dubrava, Zagreb
2. UTK Faust Vrančić, Obrovac
3. AAD Zadar
Ekipno srednja škola - rakete s trakom
1. Arak Dubrava, Zagreb
2. KMT Srednje škole Obrovac, 1
3. UTK Faust Vrančić, Obrovac

 

Sara VIDOVIĆ

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno