Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zaustaviti vanjsku liniju Kvarnera

Autor:

07.11.2008. 23:00
Zaustaviti vanjsku liniju Kvarnera


Utakmica će sigurno biti jako zahtjevna, na nama je da nametnemo ritam u utakmici i budemo li odigrali pravu, mušku obranu pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – izjavio je trener Bujan


Veliki optimizam vlada u redovima Borik-Puntamike pred nedjeljnu utakmicu s Kvarnerom. Iako su svi u klubu svjesni da je momčad Kvarnera vrlo opasna i da dolazi nošena na krilima tri pobjede, među kojima je i skalp moćne Cedevite, vlada uvjerenje da su “zeleni” konačno uhvatili pravi ritam . Pogotovo nakon odlične predstave u Trogiru prošlog petka te neizgubljene (iako pripremne) utakmice s “euroligaškim” Zadrom, nameće se ništa drugo nego nova dva boda protiv Riječana. No, to je za sada samo priča, a 40 minuta igre će ipak dati pravi odgovor na to pitanje. Za tih 40 minuta najmjerodavniji je ipak trener Tihomir Bujan koji je sigurno dobro proučio, ove sezone, odlične Riječane.
Kvarner ima u svojim reovima šest, sedam izrazito kvalitetnih igrača koji nose njihovu igru te su i dokazali u posljednja tri susreta jednu psihološku čvrstinu i karakter pobjeđujući u samim završnicama utakmica. Moramo pripaziti na njihovu vanjsku liniju koju predvodi odlični Mance, organizator igre Glavinić te Grbešić i Pilepić. U dosad odigranim utakmicama karakterizirala ih je izvrsna napadačka igra te su u svim utakmicama dali preko 80 ili 90 poena. Recept je da agresivnošću i čvrstom obranom pritišćemo tu vanjsku liniju kako bismo ih onemogućili da razviju svoju igru i pritom ih umaramo kako bismo iskoristili njihov hendikep s “tankom klupom” – proanalizirao je protivnika trener Bujan.
U momčadi je bitno popravljena krvna slika nakon relativno lošeg ulaska u sezonu.
– Trebalo je vremena da se posložimo i ova utakmica u Trogiru nas je podigla psihički i sad nam je puno lakše ulaziti u nove utakmice. Popravili smo igru, forma je u uzlazu, i veliki sam optimist pred utakmicu s Kvarnerom. No, moram napomenuti da će utakmica sigurno biti jako zahtjevna, na nama je da nametnemo ritam u utakmici i budemo li odigrali pravu, mušku obranu pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – zaključio je Bujan.
Raspored 5. kola A-1 lige košarkaša: Borik-Puntamika – Kvarner (nedjelja, 18 h), Alkar – Trogir, Cedevita – Šibenik, Dubrovnik – Zabok, Dubrava – Svjetlost.