Novinari Mike DeSimon i Jeff Jenssen su tijekom svog boravka u Hrvatskoj obišli većinu vinarija koje već izvoze u SAD, te ključne gastronomske destinacije Zagreba, Istre i Dalmacije
Najutjecajniji američki stručni magazin „Wine Entousiast” prvi put, zahvaljujući aktivnostima Hrvatske gospodarske komore (HGK), Hrvatske turističke zajednice i Cliff Ramesa, cijenjenog američkog sommeliera koji se bavi afirmacijom hrvatskih vina u SAD-u, radi reportažu o vino i gastro ponudi Hrvatske, izvijestila je danas Služba za odnose s javnošću Hrvatske gospodarske komore (HGK).
Mike DeSimon i Jeff Jenssen, američki eno-gastro novinari koji djeluju pod zajedničkim nazivom “Wine Guys” završili su sedmodnevni posjetu najboljim hrvatskim vinarijama i restoranima diljem Hrvatske, na čelu s vodičem Sašom Špiranecom, autorom vinskog vodiča Hrvatske.
“Na temelju prethodnih saznanja očekivali smo lijepu zemlju, vrlo dobru kuhinju i jednako dobra vina, no ono što smo kušali bilo je mnogo više od toga, bilo je izvrsno. Vaša su najbolja vina izvanredne kvalitete, a umjesto dobre ali pretežito rustikalne kuhinje koju smo očekivali, dočekala nas je visoka kuhinja u kojoj je namirnica orginalna, kvalitetna i pripremljena po najvišim svjetskim standardima”, izjavili su američki eno-gastro novinari Mike DeSimon i Jeff Jenssen.
Posjet novinara „Wine Entousiast” rezultat je višemjesečnih napora da se u Hrvatsku dovede jedan od najvažnijih američkih vinskih časopisa kako bi se hrvatskim vinima u SAD-u olakšao put do američkog potrošača, navode u HGK-u.
Američki ljubitelji vina i vinski profesionalci se pri izboru vina rukovode preporukama u stručnim časopisima ili vodičima.
“Wine Enthusiast” je trenutno najutjecajniji stručni magazin u svojoj branši u sjevernoj Americi i jedan od najutjecajnijih na svijetu. Po objavi u časopisu „Wine Entousiast” reportaža će biti objavljena i na vinskom internet portalu “Wine Guys” http://www.worldwineguys.com/Published.html , ističe Služba za odnose s javnošću Hrvatske gospodarske komore.
Novinari Mike DeSimon i Jeff Jenssen su tijekom svog boravka u Hrvatskoj obišli većinu vinarija koje već izvoze u SAD, te ključne gastronomske destinacije Zagreba, Istre i Dalmacije.
U obilasku vinarija ili na specijaliziranim kušanjima posjetili su vinarije; Agrokor Vina, Krauthaker, Zdjelarević, Matošević, Coronica, Trapan, Kozlović, Clai, Bibich, Zlatan Otok, Toreta, Krajančić, P.Z. Čara, Bura, Korta Katarina, Skaramuča, Miličić, Saints Hills, Karaman, Dubrovački Podrumi i Crvik.
Osim vinarija, u svrhu preporuke američkim turistima, obišli su i ocijenili neke od najboljih restorana; Aperitiv u Zagrebu, San Rocco u Brtonigli, Le Mandrać u Voloskom, Cantinetu u Skradinu, Noštromo u Splitu, Lešić Dimitri na Korčuli, Kapetanovu Kuću na Pelješcu, Nautiku u Dubrovniku, te Galiju u Cavtatu, navodi se u priopćenju.
Mike DeSimon i Jeff Jensen članovi su žirija za ocjenjivanje jela pri French Culinary Institute u New Yorku, jedni od koautora knjige “The Ultimate Wine Companion” , te autori brojnih članaka u magazinima “Wine Enthusiast” i “Wine Spectator”.
najnovije
najčitanije
Zadar
VELIKI PETAK
Večeras Služba Muke Gospodnje i procesija s Križem središtem Zadra
Hrvatska
ministarstvo turizma
Brnjac: Prihodi od stranih turista u 2023. godini 14,6 milijardi eura
Košarka
Spektakl
NBA zvijezde, hrvatska košarkaška vrsta i selekcija Europe u Areni u čast Draženu Petroviću
Ostali sportovi
Dobre vijesti
Leona Popović ipak ne mora na operaciju koljena, krajem travnja vraća se na snijeg
Nogomet
Tužna obljetnica
Prije 16 godina stradao je Hrvoje Ćustić
Scena
DAO PODRŠKU BABY LASAGNI
URNEBESNI VIDEO ZADARSKE LEGENDE Pogledajte kako Grdović pleše na Rim Tim Tagi Dim!
Zadar
PREDBLAGDANSKA PONUDA
BILI SMO NA ZADARSKOJ TRŽNICI I RIBARNICI: ‘Prodaja ide slabo, mislim da su centri učinili svoje…’
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV 2024.
IMPRESIVAN ULOV DOMAGOJA BAŠIĆA: ‘Samo što san spustija skosavicu u more, bum…’
Zadar
ĐIR PO KVARTU
ĐIR PO KVARTU (6) Kanalizacija na Ploči trebala bi biti prioritet: ‘To je sramota. Nervira me kad…’
Crna Kronika
KRAĐE