Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

SUKOŠAN TUGUJE Križan Pavić umro od korone u dobi od samo 37 godina

08.12.2020. 09:17


Sukošan tuguje, u noći s nedjelje na ponedjeljak preminuo je Križan Pavić, poznati 37-godišnji ugostitelj. Nakon višednevne borbe u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu izgubio je bitku od posljedica covida-19, od bolesti koju mnogi još uvijek olako shvaćaju i nazivaju je izmišljenom. Je li preminuli Pavić možda imao neki od rizičnih faktora nije nam poznato.
Križan je vlasnik dvaju kafića u Novom Zagrebu, Cotton + cafea u Zapruđu i na platou Mamutice u kvartu Travnom, dok mu obitelj u Sukošanu ima kultni A1 hotel uz Jadransku magistralu, sada hotel Levant poznat po organiziranju vjenčanja i drugih svečanih događanja.


Dobri duh Sukošana i Novog Zagreba
Bio je dobri duh Sukošana i Novog Zagreba, druželjubiv, veseljak, stalno nasmijan, duša od čovjeka, jednom riječju ljudina. Izuzetno je bio omiljen u Sukošanu, otac mu je Sukošanac Radožel Pavić zvani Braco, a majka Branka rođ. Kero iz Bibinja.
Prije svega, Križan Pavić bio je velik čovjek. Bez analiza, promišljanja, sumnji i s dječjom naivnošću svoje povjerenje davao je svima. Jednako se tako smijao, dječačkim, iskrenim i zaraznim smijehom. I uz njega je bio izazov ne nasmijati se kad ga čuješ, ili vidiš da se sav trese od smijeha. Bio je uvijek za zabavu. Bilo kakve vrste. Spontanu i planiranu. Obožavao je ljude.
Poznavao je sve i svakoga. Od najboljeg stolara do najboljeg bubnjara. Ovih dana čini se da su svi poznavali njega. To bi mu se svidjelo.
»Volio je pomagati. Bez povoda, razloga ili skrivenih motiva. Jednostavno zato jer je htio i mogao. Bio je veliko dijete, imao je toliko ljubavi za dati. I koristio je svaku priliku da ljubav daje svima, u obliku zagrljaja, osmijeha ili smiješnih videa. Jednostavno je bio ogromno klupko života, pozitive i optimizma.
Nije volio tugu. Ovoliko tuge mu se ne bi svidjelo. Mislim da to svi znamo. Neizmjerno je volio život. I bio je jedan od onih koji zaista žive život. Punim plućima. Vjerojatno je upravo zato teško i vjerovati da ga više nema – jer se njegov samo ugasio.
I trebat će nam svima vremena da opet budemo baš onakvi kakve nas je on volio gledati – pozitivni i nasmiješeni, napisala je Katja iz Cotton + cafea u Zapruđu.


Poruke oproštaja na Facebooku
Na njegovom Facebooku, Cotton + caffea i njegovih prijatelja iz Sukošana dirljivim porukama opraštaju se od Križana.
Ružica Daradan je o svom sumještaninu rekla: Prijatelju, svaka sekunda moga djetinjstva bila je nezaboravna s tobom. Počivaj u miru prijatelju. Neka te čuvaju anđeli. Tatjana Dijan Kotar: Bože moj, ne mogu virovati, dragi naš Križane čuvali te anđeli nebeski. Počivao u miru, a obitelji iskrena sućut. Bar Kasijan: Počivaj u miru Križane naš. Znamo da ćeš i gori biti vječno nasmijan. Ana Kos: Dragi prijatelju, u ovom svijetu koji bezglavo juri, ostavio si neizbrisiv trag. Tvoja ostavština je vedrina, ljubav i dobrota kojima si svakodnevno oplemenjivao ljude oko sebe i tako ćeš ostati živjeti.
Mirela Dvozdak napisala je dirljive riječi: Nisam ga poznavala, ali sam se divila njegovoj energiji. I bila sam sretna što imamo takvu dušicu, a sad tuga i nevjerica. Kao da sam te poznavala. Počivaj u miru mladi dobri čovječe.




»Nije volio tugu. Ovoliko tuge mu se ne bi svidjelo. Mislim da to svi znamo. Neizmjerno je volio život. I bio je jedan od onih koji zaista žive život. Punim plućima. Vjerojatno je upravo zato teško i vjerovati da ga više nema – jer se njegov samo ugasio
Katja iz Cotton + cafea u Zapruđu