Osobe s invaliditetom dobivaju psihosocijalnu podršku

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Na području jednog grada i tri općine provodi se europski projekt
Uspostavom mobilnih timova za psihosocijalnu podršku osobama s mentalnim poteškoćama doprinijet će se kvaliteti života kod odraslih osoba s utvrđenim invaliditetom, ali i članova njihovih obitelji
ZADRA NOVA
Nositelj projekta »Mobilni tim Niste sami« je Dom za odrasle osobe Zemunik

Na području grada Nina te općina Zemunik Donji, Novigrad i Galovac provodi se projekt »Mobilni tim Niste sami« kojim će se uspostaviti nova socijalna usluga mobilnog tima za psihosocijalnu podršku osobama s invaliditetom na području Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) Zadar. ITU mehanizam ima za cilj jačanje uloge gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.
Uspostavom nove socijalne usluge mobilnih timova za psihosocijalnu podršku osobama s mentalnim poteškoćama doprinijet će se kvaliteti života kod odraslih osoba s utvrđenim invaliditetom, ali i članova njihovih obitelji. U okviru projekta potiče se prijelaz s institucionalnih socijalnih usluga na usluge zajednice kroz planiranje i razvoj izvaninstitucionalnih socijalnih usluga te jačanje kapaciteta stručnjaka.
Projektom se također želi poboljšati i terotorijalno uravnotežiti sustav socijalne skrbi na području Zadarske županije. Cilj je i da se jača socijalna uključenost osoba u nepovoljnom položaju.
Nositelj ovog projekta je Dom za odrasle osobe Zemunik, a partneri su im Caritas Zadarske nadbiskupije, Grad Nin te općine Novigrad i Galovac. Tehničku i stručnu pomoć pruža im županijska razvojna agencija Zadra Nova.
Ukupna vrijednost projekta je 1.757.700 kuna, a cjelokupan iznos je pokriven iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa OP »Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.« Razdoblje provedbe projekta je od 30. travnja ove godine do 30. travnja 2023.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno