Učenici EBTŠ-a u globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Osvijestili utjecaj nasilja nad ženama na obitelj i čitavo društvo
Ljubica Predovan ističe da je kao autorica projekta i organizatorica, iznimno zadovoljna odazivom i podrškom, a ponajviše utjecajem projekta na same sudionike, učenike škole
EKONOMSKO-BIROTEHNIČKA I TRGOVAČKA ŠKOLA ZADAR
Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar već drugu godinu sudjeluju u kampanji protiv nasilja nad ženama

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar već drugu godinu obilježava globalnu kampanju 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, koja započinje 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava.

Školska kampanja je započela predavanjem socijalne radnice i predsjednice udruge »Duga« za pomoć ženi i djetetu Adele Pece, koja vodi sklonište za žene »Malu kuću« u Zadru, te radionicom o nasilju u mladenačkim vezama, koju je provela školska psihologinja Viktorija Hrga. Učenice organizirane u školsku volontersko-aktivističku grupu Sadionica! su zajedno s voditeljicom, profesoricom Ljubicom Predovan, pripremile virtualnu humanitarnu utrku u svrhu prikupljanja pomoći za Malu kuću.
Akciji su se pridružile i članice likovne radionice EBTŠ »Pinel« s voditeljicom profesoricom Katijom Vladičić, te su jedan dio startnih brojeva oslikale na platnu. Dodatna motivacija sudionicima su bile i nagrade, koje je dijelom sponzorirala škola, a dijelom lokalni ugostitelji i poduzeća.

Unatoč tome što je ovaj sportski humanitarni događaj uključivao aktivnosti na otvorenom tijekom kišnog vikenda, odaziv je bio više nego zadovoljavajući, te se je preko 100 učenika i profesora prijavilo za utrku. Kako se je radilo o virtualnoj utrci, sudionici su zadanu duljinu od tri kilometra odradili individualno, te su rezultate prijavljivali putem aplikacije. Dozvoljeno je bilo trčanje, hodanje, rolanje i bicikliranje. Nagrađeno je šesnaest najsretnijih sudionika čija su imena izvučena slučajnim odabirom, a sredstva prikupljena od utrke su uplaćena na račun udruge »Duga«.

Ljubica Predovan ističe da je kao autorica projekta i organizatorica, iznimno zadovoljna odazivom i podrškom, a ponajviše utjecajem projekta na same sudionike, učenike škole. Smatra da su osvijestili utjecaj nasilja nad ženama na obitelj i čitavo društvo, te potrebu da kroz individualno djelovanje budu dio rješenja.
Kako kampanja 16 dana aktivizma još traje, a potreba za djelovanjem nikad ne prestaje (o čemu svjedoči i nemili događaj u Splitu), EBTŠ Zadar poziva i ostale škole da se pridruže kampanji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno