Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U životnoj opasnosti nakon pada niz stube

Autor: Suzana Bandić

08.01.2009. 23:00
U životnoj opasnosti nakon pada niz stube

Foto: Adam VIDAS



Muškarca starog između 50 i 60 godina pronašli su prijatelji i obavijestili policiju i Hitnu medicinsku pomoć. Zbog ozljeda opasnih za život prevezen je u zadarsku Opću bolnicu. Policija utvrđuje njegov identitet i okolnosti koje su dovele do ove tragedije


Teško ozlijeđeni  muškarac srednje životne dobi s ozljedama opasnim za  život pronađen je u srijedu  poslijepodne, u podrumskom  stanu obiteljske kuće u Ulici  Mate Balote na zadarskom  predjelu Borik.
Na mjesto događaja odmah  po dojavi došli su djelatnici  PU zadarske i Hitna medicinska pomoć koji su nesretnog čovjeka zatekli u besvjesnom stanju. Hitno je prevezen  u zadarsku Opću bolnicu gdje  su mu liječnici utvrdili teške  ozljede opasne za život. U  policiji još uvijek ne znaju sve  detalje i okolnosti pod kojima  se dogodio ovaj nesretni slučaj  jer očevidaca nije bilo, a sam  muškarac im ništa nije mogao  reći jer se nije budio iz nesvijesti.
Ako je suditi prema njegovom zdravstvenom stanju,  policajci pretpostavljaju kako  je riječ o nesretnom slučaju te  da je muškarac, koji je u podrumu bio podstanar, pao niz  stube i pri padu se ozlijedio.  Policiji, osim utvrđivanja  okolnosti koje su dovele do  tragedije, preostaje još i utvrditi identitet teško ozlijeđenog muškarca.
 Naime, s obzirom na to da  je on u podrumskom, podstanarskom stanu živio sam, o  njemu se vrlo malo zna. Procjenjuje se kako je star između  50 i 60 godina, a od susjeda  doznajemo tek da se zove  Branko.
O njemu više nisu znale ni  trgovkinje marketa “Sonik”  koji se nalazi u istoj kući, a u  kojoj se nesretni muškarac  ozlijedio padom niza stube,  iako je baš u tu trgovinu gotovo svakodnevno dolazio u  kupnju.
Prodavačice znaju samo  njegovo ime te da je u kući  živio sam već dulje vrijeme  kao podstanar i da je u Zadar  došao negdje iz susjedne BiH  radi posla u nekoj građevinskoj firmi. 
Ne zna se sa sigurnošću niti  koliko dugo je Branko ležao u  nesvjesnom stanju, a pronašli  su ga i o svemu obavijestili  policiju i Hitnu pomoć njegovi  prijatelji koji su mu, srećom,  tog poslijepodneva došli u posjet.
O misterioznom Branku više podataka nisu znali niti  njegovi susjedi od kojih se  samo moglo doznati kako je  bio jako dobar te miran i samozatajan čovjek koji je u  kući živio sam. U međuvremenu tijekom jučerašnjeg dana Branko je došao k svijesti,  no njegov potpuni identitet  još uvijek nije poznat, jer nije  bio u stanju razgovijetno i  suvislo komunicirati. Utvrđeno je tek da je star 60 godina.
Njegov najmodavac, izvjesni Ivan, prema priči susjeda,  ne živi u Zadru.