Svaki dan na posao dolazim s pozitivnim stavom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Najbolji policajac u 2021. godini je 25-godišnji Ante Mitrović
Posao je, prije svega jako dinamičan i nepredvidljiv te se za njega ne mogu pripremiti dan ranije. U službi moram biti spreman na sve situacije i znati se brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, istaknuo je Mitrović, dodavši kako je policijska služba ispunila njegova očekivanja i ostvarila dječački san
Vedran SITNICA/ ZL
Ante Mitrović član je Pomorske i aerodromske policije Zadar

Član Pomorske i aerodromske policije Zadar Ante Mitrović, najbolji je zadarski policajac u 2021. godini i dobitnik priznanja »Nasmiješeno sunce«. Ovaj je 25 - godišnji policijski službenik za graničnu kontrolu svojim kontinuiranim radom te kvalitetno i profesionalno obavljenim zadaćama doprinio podizanju ugleda Policijske uprave zadarske.
Ljubazan i uljudan prema strankama, svojom učinkovitošću, znanjem, komunikaciji i samostalnošću u radu, uvelike je pomogao povećanju sigurnosti turističke sezone 2021. u gradu Zadru.

Nagrada kao poticaj

- Ova mi je nagrada, kojoj se nisam nadao, prije svega jedan veliki poticaj da svoj posao nastavim obavljati kvalitetno i profesionalno te da kontinuirano gradim svoju karijeru i poštovanje kod kolega. Također bih ovim putem želio zahvaliti svojim rukovoditeljima, koji su me predložili za nagradu, kazao nam je na početku Mitrović, koji u postaji Pomorske i aerodromske policije radi 4 i pol godine.
- U policijskom poslu nema uobičajenog radnog dana. Svaki je dan specifičan i na radno mjesto ne mogu doći sa specifičnim očekivanjima i predviđanjima. Posao je, prije svega jako dinamičan i nepredvidljiv te se za njega ne mogu pripremiti dan ranije. U službi moram biti spreman na sve situacije i znati se brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, istaknuo je Mitrović i dodao kako je policijska služba ispunila njegova očekivanja, jer mu se ovim poslom ispunio dječački san.
- Kada radite posao koji volite, onda nema govora o negativnim iskustvima i sjećanjima. Svaki dan na posao dolazim s pozitivnim stavom, te sve zadaće ispunjavam najbolje što mogu, rezimirao je Mitrović.

Kvalitete dobrog policajca

Ante je policijski službenik za graničnu kontrolu koji svoje zadaće obavlja na sezonskim graničnim prijelazima u Salima i Božavi te s putnicima na graničnom prijelazu u Zračnoj luci Zadar. Često predstavlja jedno od prvih lica koje turisti vide prilikom ulaska u našu zemlju.
- Ovo sam ljeto doživio iskustvo koje ću pamtiti cijeli život. Tijekom ljetne sezone, prilikom obavljanja osnovnih zadaća na Dugom otoku, na sezonskom graničnom prijelazu Sali, jednom je gostu pozlilo te sam zahvaljujući pomoći mještana i svojom brzom reakcijom dotičnom gospodinu pružio prvu pomoć i spriječio nastanak težih posljedica, kazao je Mitrović i istaknuo kvalitete koji bi trebao imati svaki dobar policajac.
- Kvalitete dobrog policajca su da uvijek bude ljubazan i pravedan prema svim osobama s kojima se susreće. Važno je znati dobro procijeniti svaku situaciju i znati kako postupiti u svakom trenutku. Moramo biti i fizički i psihički spremni na sve izazove ovog zahtjevnog posla. Trenutno sam zadovoljan s radom u postaji Pomorske i aerodromske policije. Što će život dalje donijeti, ne mogu predvidjeti. No, znam da će mi uvijek želja biti da radim i pomažem ljudima najbolje što mogu, zaključio je Mitrović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)