Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Odgoda kola Puntamičanima dobro došla

08.02.2012. 23:00
Odgoda kola Puntamičanima dobro došla


Sudionici A-1 lige dobili su produženi odmor odgodom 17. kola zbog najave pogoršanja vremena u cijeloj Hrvatskoj predviđenog za nadolazeći vikend. Pošto je u tjednu nakon toga predviđena završnica Kupa Krešimira Ćosića i All star utakmica, ni taj vikend neće biti igre po A-1 ligaškim terenima. Tako ispada da su igrači Sonik-Puntamike kao i ostali ligaši dobili najmanje dva tjedna priprema za završnicu sezone.
Ta odgoda izgleda da će više koristiti nego štetiti Puntamičanima, koji su u nedjelju trebali ići na put prema Križevcima. Prvenstveno zbog loših predstava u gostima ove sezone, a Križevčani su nakon sedam poraza napravili rošadu na klupi. Umjesto Tihomira Bujana došao je novi-stari trener Rudolf Jugo koji će sigurno donijeti pozitivni šok u svlačionicu. Potvrdit će to i bivši Križevčanin Roko Jurlina koji je od prije mjesec dana član Sonik-Puntamike.
– Čujem se dosta sa nekim svojim bivšim suigračima u Križevcima i kazali su da trenutačno im i nije baš najbolja situacija. Imaju sedam poraza u nizu, u teškoj su situaciji sa opstankom u ligi, jer su većinu svojih pobjeda ostvarili protiv momčadi koje sigurno idu u Ligu za prvaka. Tako da im ova utakmica protiv nas donosi jednu vrstu spasa i izlaza iz krize. Promijenili su trenera, vraćen je Jugo koji odlično pozna situaciju u klubu. On ih je i uveo u A-1 ligu tako da će sigurno biti još teže suprostaviti im se u njihovoj dvorani. Odgoda kola nam u ovom slučaju dolazi kao naručena, prvenstveno zbog prilike da se zaliječe mnogi bolesni i ozlijeđeni u sastavu, a i neki igrači poput novopristiglog Drezge se mogu bezbolnije uigrati sa momčadi.
Gdje leži najveća opasnost u redovima Križevčana?
– Ostali su na polusezoni bez Frane Čolaka. Otišao sam i ja kao zaštićeni igrač, međutim imaju i dalje iznimno kvalitetnu momčad predvođenu Grgatom i Glavinićem. Oko njih dvoje se vrti uglavnom sve u igri Križevaca. Tu je još dosta bitan mladi igrač Buva koji je na posudbi iz Cedevite. U prvom dijelu sezone kad sam gostovao sa Križevcima u Jazinama Buva je bio najbolji na terenu. Igraju izrazito napadački te im je problem predstavljala obrana. S novim trenerom sigurno će im voljni moment biti visoko i treba očekivati utakmicu s tvrđim obranama.
Optimizam pred svako gostovanje vam i nije baš na najvišoj razini? Od osam pokušaja svih osam je bilo neuspješno.
– Ne uspijevamo odigrati svih 40 minuta na pravoj razini. Često bi imali problem sa vanjskim šutom, dok bi protivnici pogađali. Najbolji primjer je posljednje gostovanje kod Zaboka gdje smo nakon 10 sati puta više nego dobro parirali domaćinu. I onda smo propali u posljednje dvije minute. Zakazao je šut u prijelomnim trenucima dok su Zabočani preko Tomasa i Krušlina bili precizni. Sav dobar trud nam je propao. Imali smo priliku, a nismo je iskoristili, kao i u Rijeci, Dardi, Slavnoskom Brodu te Šibeniku prije toga. Ipak pored svega toga i dalje vjerujemo da možemo pobijediti nekog na strani, pogotovo nakon dva tjedna mini-priprema u kojima ćemo marljivo raditi na ispravljanju grešaka i podizanju forme – za kraj je kazao Jurlina.