Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dovršeni novi podzemni kontejneri

09.02.2021. 11:32


Ovih dana na rivi je dovršena izgradnja novih podzemnih kontejnera za čiju je nabavu i izgradnju uloženo oko 320.000 kuna.
Novi podzemni kontejneri postavljeni su u zelenom pojasu u neposrednoj blizini glavnog mula te su gotovo identični onima kod hotela Zagreb.
Riječ je o podzemnim spremnicima koji imaju tri vrste kontejnera – za reciklabilni otpad, za biorazgradivi te mješoviti i komunalni otpad.
Planirano je kako će u konačnici kontejneri za mješoviti i komunalni otpad imati mogućnost otvaranja uz pomoć kartice, koja još nije u upotrebi, ali kad budu u funkciji svi podzemni kontejneri onda će se stanarima podijeliti kartice te će na osnovu tih kartica moći ubacivati komunalni otpad koji će se u biti i naplaćivati. Iz Čistoće su naglasili kako su tijekom radova vodili računa da sačuvaju grmove i okolno zelenilo na rivi.
Inače, izgradnju podzemnih kontejnera financirao je Grad Zadar, a za posao je bila nadležna Čistoća.
Ovo je drugi u nizu podzemnih kontejnera koji će se postavljati duž gradske rive. Naime, do kraja godine na lokaciji preko puta Samostana sv. Frane izgradit će se i treći podzemni kontejneri te će građani Poluotoka tamo moći bacati i odvajati otpad.