Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Radovi na Novom Bokanjcu kreću 1. ožujka

09.02.2021. 11:52


Izvođač radova na vodno-komunalnoj infrastrakturi na Bokanjcu i Novom Bokanjcu, Strabag, napravio je shemu prema kojoj će se odvijati radovi. Istovremeno će se raditi u četiri zone, a kako bi ljudi bili informirani na vrijeme te kako bi se lakše odvijao promet, donosimo raspored planirane dinamike najavljenih radova. Podijeljeni su u dvije faze.
U fazi 1 planira se raditi u Prilazu Andrije Konca od 3. ožujka, u Prilazu Josipa Torbarine te na Putu Vrela od 15. ožujka.
U drugoj fazi prvog dana u ožujku počinju radovi u Ulici Marijane Radev, od križanja s Ulicom Franje Franceva do križanja s Ulicom Grgura Budislavića. Nadalje, u Ulici Željka Markovića, od križanja sa Ulicom Franje Franceva do križanja sa Ulicom Grgura Budislavića planira se raditi od 20. 3. ožujka, a na Poljani Dragutina Gorjanovića – Kranbergera od 15. ožujka. Naposlijetku, u Ulici Grgura Budislavića planiran je početak radova 26. svibnja.
Radovi na Bokanjcu i Novom Bokanjcu vrijedni su 201 milijun kuna, a ukupno će se u starom i novom naselju raditi na 42 ulice, u kojima će se ugraditi 19.332 metara gravitacijskog cjevovoda, 1.810 metara tlačnih cjevovoda, dvije crpne postaje te priprema za 1.400 kućnih priključaka. Ova dva zadarska kvarta prva su od 28 u kojima će se raditi, a nakon grada Zadra, radit će se u Kožinu i Petrčanima. Sve to radi se u okviru »Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar-Petrčane« vrijednog 567 milijuna kuna, a od toga je 313 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU.