Šumarija Zadar trim i poučnim stazama oplemenila pluća grada

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Park šuma Musapstan dobiva novo lice
Autor: 
Radovi su obuhvatili izgradnju i uređenje poučne staze u duljini 5500 m, kružne trim staze u duljini 1500 m, dječjeg igrališta, zelene učionice i vježbališta
Marin GOSPIĆ
Staze kroz šumu

Park šuma Musapstan dobiva lagano uređenije i ljepše lice. Naime, šuma dobiva dodatni sadržaj za odrasle i djecu te trim stazu.
Hrvatske šume - Šumarija Zadar su tijekom 2021./2022. na području šumskog kompleksa Musapstan provodile radove izgradnje i uređenja »Poučne i trim staze s pratećim sadržajima«.

Radovi su obuhvatili izgradnju i uređenje poučne staze u duljini cca 5500 m, kružne trim staze u duljini cca 1500 m, dječjeg igrališta, zelene učionice i vježbališta. Kako su nas obavijestili iz Hrvatskih šuma, radovi izgradnje i opremanja su obavljeni, a trenutačno se vrše pregledi i otklanjanje manjih nedostataka, no šuma već izgleda lijepo, a roditelje i rekreativce će razveseliti novi sadržaj.

Sportaši će tako na Musapstanu naći razne sprave za vježbanje, a u blizini vježbališta nalazi se i veliko dječje igralište s toboganom, ljuljačkama i raznim drugim rekvizitima. Posebno je zanimljiva učionica na otvorenom koja je opremljena krupicama od prirodnih materijala te pločom od drveta. Duga pješačka staza imat će šljunčanu podlogu, a duž cijele staze postavljene su drvene klupice te info panoi.

- Cilj navedenih radova je sadržajno oplemenjivanje prostora šumskog kompleksa Musapstan, objašnjavaju iz Hrvatskih šuma te dodaju kako bi uređenje moglo riješiti još jedan problem, a to je ilegalno odlaganje otpada.

- Hrvatske šume - Šumarija Zadar planiraju tijekom veljače provesti akciju prikupljanja i zbrinjavanja bespravno odloženog otpada, a u suradnji s Gradom Zadrom planiraju kompleks Musapstan ograditi nasipima i jarcima te postaviti zaštitne rampe na ulazima kako bi se spriječilo ulazak motornim vozilima i bespravno odlaganje otpada,istaknuli su na kraju. Dodatan sadržaj i uređeni prostori zasigurno će biti poticaj Zadranima da više iskoriste taj prirodni kutak nadomak grada.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)