Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Medanić: Živimo u oligarhnom obliku kapitalizma

09.03.2020. 14:46


Ravnomjernija raspodijela europskog bogatstva«, naziv je predavanja koje je danas održao Krunoslav Ken Medanić iz tvrtke Pelican Technologies d.o.o. u suradnji sa Županijskom komorom Zadar.
Ovo predavanje u sklopu projekta »Nejednakost raspodjele bogatstva«, bit će organizirano u 90 gradova diljem Europe, ali i u 15 gradova unutar Republike Hrvatske.
Prema riječima predavača Kena Medanića, ovaj projekt je dio kampanje koja za cilj ima uspostavljanje financijske infrastrukture koja će biti dostupna svima, a ne samo izabranim skupinama.
– Cilj projekta je uspostavljanje regionalnih burzi koje će omogućiti jednostavnije, učinkovitije i jeftinije financiranje, odnosno pristup tržištu kapitala za mala i srednja poduzeća, ali i za pojedince, objasnio je Medanić.
U svom se predavanju Medanić osvrnuo i na problem nedostatka sindikata u cijelom svijetu, jer kako je rekao, pojedinac se sam ne može izboriti za svoja prava te je veliki problem što ljudi u Hrvatskoj misle da su se ulaskom u Europsku uniju riješili egzistencijalni problemi, ali da tome ipak nije tako.
– Ustanovljeno je da mi živimo u oligarhnom obliku kapitalizma i da je narod izgubio svu kontrolu u svim životnim segmentima jer je zavladala pohlepa, te se narod vara ako misli da je moguće naći rješenje u nekom novom sustavu, poručio je Medanić, dodajući kako Europska unija nije rješenje nikakvog problema, jer bez obzira u kojoj državi narod živio, sustav nije rješenje već osposobljeni pojedinac, koji je sposoban reagirati u datom trenutku, zaključio je Medanić.