Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prekid liga do sredine svibnja

09.04.2021. 07:22


Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza jučer je na svojoj redovitoj 9. sjednici donio niz važnih odluka. Najvažnija je svakako ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, Prve HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja.
– Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a misli se na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad koronavirus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova. Upravni odbor jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja – piše u priopćenju kojeg je HRS poslao medijima.
Napravljen je plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja.
– Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku – dodaje se u priopćenju dok je Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a, izjavio kako je plan »do kraja lipnja odigrati sve utakmice«. Podsjećamo, HRS je, poput Hrvatskog košarkaškog saveza, poništio sezonu 2019./20.
Odlučeno je i da se ženska rukometna reprezentacija, koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj, nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu. Na prijedlog izbornika Hrvoja Horvata, novi pomoćnik muške seniorske reprezentacije je Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je već godinama vrlo uspješno radio u RK Nexe.


Maraković: Što je, tu je
Krešimir Maraković, trener rukometaša Zadra 1954, koji nastupaju u Prvoj ligi – jug, odluku HRS-a prokomentirao je riječima »što je, tu je«.
– Nema druge nego poštovati ovu odluku i pokušati sljedećih šest tjedana momčad održavati na »radnoj temperatiri«. Ovo je za nas, kao i za sve ostale klubove, neuobičajena situacija u kojoj ćemo morati izvući najbolje što možemo za klub i igrače. Pokušat ćemo položiti mini pripreme na kojima će naglasak biti na tehničkom dijelu, odnosno uigravnju za preostalih šest utakmica za koje se nadamo da će biti odigrane. Neće biti lako, no kako nama, tako i drugima – rekao je Maraković. Nastavak sezone, ako do njega uopće dođe, Zadrani će dočekati na osmom mjestu s 15 bodova iz 16 odigranih utakmica.