Hilaj me (Osnaži me) progovara o našim nesigurnostima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Premijera predstave Glumačke radionice HNK Zadar
Za junake smo odabrali desetogodišnje blizance koji su štreberi, a koje možemo susresti na svakom školskom dvorištu. U videoigricama, posebice Fortniteu, pronalaze ispunjenje i validaciju koja im, kako u školskom, tako i u obiteljskom okruženju, nedostaje. Njihovi roditelji imaju neke druge opsesije ekranom pa se djeca okreću onome u čemu su zaista dobri. Bore se s moći i odgovornosti koju Teslin "upravljač za ljude" nosi sa sobom, pokušavaju se izdići iznad školskih nasilnika i otkrivaju da se sposobnosti, talenti i vrijednosti ne mjere u kilobajtima, rekli su autori
Arif Sitnica
Glumci su oduševili publiku

Jučer je u HNK izvedena nova predstava Glumačke radionice HNK Zadar, Hilaj me (Osnaži me) nastalu po motivima hit romana "Upravljač za ljude" Davida Baddiela te u režiji Žane Bumber. Kostimografiju potpisuje Anita Goreta, scenografiju John Čolak, a za video je zadužen Marko Kujundžić. 

Igraju: Leon Cerić, Lora Kujundžić, Lukas Knežević, Doris Cortesi - Šarunić, Sanda Pinter, Josip Rain, Zlata Granić, Matej Požarina, Dino Kajić i Matej Mitraković.

- Lucija i Šime Ekranović su blizanci. Nisu identični, iako se osjećaju tako. Vole iste stvari, a posebno igranje videoigara što im jako dobro ide od ruke. U drugim stvarima i nisu toliko dobri, na primjer, u izlaženju na kraj sa školskim nasilnicima. Uz pomoć Teslinog "upravljača za ljude", koji dobiju na dar, uspiju vratiti vjeru u sebe i u prave ljudske vrijednosti.  "Ovisnost" o videoigrama, "ekranizacija" društva i naših života, međuvršnjačko nasilje, pretilost, kriza moralnih vrijednosti teme su za lektiru 21. stoljeća i razlozi zbog kojih smo napravili ovu predstavu.

Za junake smo odabrali desetogodišnje blizance koji su štreberi, a koje možemo susresti na svakom školskom dvorištu. U videoigricama, posebice Fortniteu, pronalaze ispunjenje i validaciju koja im, kako u školskom, tako i u obiteljskom okruženju, nedostaje. Njihovi roditelji imaju neke druge opsesije ekranom pa se djeca okreću onome u čemu su zaista dobri. Bore se s moći i odgovornosti koju Teslin "upravljač za ljude" nosi sa sobom, pokušavaju se izdići iznad školskih nasilnika i otkrivaju da se sposobnosti, talenti i vrijednosti ne mjere u kilobajtima, rekli su autori.

Predstava wireless komunikaciju prikazuje na humorističan način ispunjen referencama na pop-kulturu, medije i elektroniku. Kroz predstavu promičemo arhitekturu našeg grada i mediteranske tradicije koje smo naglasili bajkovitošću kostimografije.

Hilaj me (Osnaži me) je predstava koja progovara o našim nesigurnostima, kao i otkrivanju i prihvaćanju sebe. Djeca će na zabavan način otkriti da se u svakom od njih skriva jedan pravi super junak, a odrasle će potaknuti na razmišljanje koliko je tanka granica između toga da vi kontrolirate tehnologiju ili da tehnologija kontrolira vas.

Izvedba druge predstave je danas 9. svibnja u 16 sati, a namijenjena je djeci od 8 do 14 godina.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno