Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Podignuta optužnica protiv 47-godišnjeg piromana

09.05.2021. 08:11


Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske u dobi od 47 godina zbog počinjenja kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 11. travnja došao do bravarske radionice u Zadru, u vlasništvu oštećenika, te otključao lokot ulaznih vrata ključem kojeg je pronašao u blizini i u radionici na hrpu stavio razne alate i dijelove vozila te zalio benzinom alate i dijelove vozila i zapalio ih. Okrivljenika se tereti da je navedeno učinio svjestan da se navedena radionica nalazi u gusto naseljenom djelu grada okružena obiteljskim kućama, kao i da potpaljivanjem vatre može ugroziti imovinu i ljudske živote i pristajući na to. Širenje požara je spriječeno zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca JVP grada Zadra.
Okrivljeniku se stavlja na teret da je nakon toga otišao do obližnje ulice i benzinom namočio tekstilni odjevni predmet koji je postavio na haubu automobila u vlasništvu oštećenice (majka oštećenog vlasnika bravarske radionice) te otvorenim plamenom zapalio tkaninu. Došlo je do požara na vozilu kojeg su ugasili vatrogasci JVP Grada Zadra.
Okrivljenika se tereti da je svojim postupanjem prouzročio štetu oštećenicima u iznosu većem od 20 tisuća kuna.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.