Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Zadru nismo mogli dobiti prostor na otvorenom

08.06.2011. 22:00
U Zadru nismo mogli dobiti prostor na otvorenom


Festival zabavne glazbe Zadar nastavlja se i ove godine, no u Kukljici i s nešto manje zvučnim imenima nego što je to bilo prošle godine. Tamo će krajem srpnja gostovati Mladen Burnač, Lidija Bačić, Igor Cukrov, klapa Sol…
– Ovu godinu sam se maksimalno angažirao oko sponzora i računam da se isplatilo. Jer, kako sada stvari stoje vjerujem da ćemo festival odraditi solidno, ne s onoliko kvalitetnih izvođača kao što je bilo prošle godine, no ipak dovoljno dobro kako bi festival i opstao. Očigledno dolazi do toga da su velikani na Splitu, šansonijeri u Šibeniku, a mlade snage za budućnost u Zadru, kazao je organizator Damir Bucić.
Što se tiče zadarskih pjevača, radi se uglavnom o manje poznatim imenima kazao je Bucić, a zbog izostale potpore Grada festival se ove godine preselio u Kukljicu.
– Nismo uspjeli dobiti niti jedan javan prostor na otvorenom gdje bismo mogli održati festival, a seliti festival u zatvoreni prostor ne bi imalo nikakvog smisla niti odjeka. S Kukljicom sam zato ugodno iznenađen. Dobili smo prostor od 25. do 29. srpnja kako bismo uredno sve mogli pripremiti i postaviti stvari na svoje mjesto. Bit će postavljena ljetna pozornica, a tu će biti i prateći orkestar budući da će sve skladbe ići uživo. Također, osigurali smo i smještajni kapacitet bez obzira što je turistička sezona, a bit će osigurane i izvanredne trajektne linije za povratak natrag tijekom obje večeri festivala, kazao je Bucić koji od ovogodišnje ljetne varijante festivala očekuje da se ona odradi najbolje što može, a kako stvari stoje za sada, napomenuo je, ne bih imao ništa protiv da se festival u Kukljici nastavi održavati i dalje.