Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarski triatlonac postao državni prvak

09.07.2018. 11:07


U Preluku je 07.srpnja održano apsolutno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu u sklopu kojeg su se održale utrke supersprint i sprint triatlona te mini akvatlona za najmlađe. U navedenim utrkama nastupilo je preko 210 natjecatelja od čega na glavnoj utrci sprint triatlona njih čak 120. Za Triatlon klub Zadar nastupilo je 18 natjecatelja u svim utrkama i ostvarilo značajne rezultate. Utrku sprint triatlona (750 m plivanja-20 km bicikla-4 km trčanja) za 50 minuta i 57 sekundi završio je hrvatski reprezentativac naš predstavnik Jacopo Butturini te na taj način uvjerljivo osvojio prvo mjesto i naslov državnog prvaka u sprint triatlonu. Jacopo je vodio u svim segmentima utrke i unatoč vrlo dobroj dionici trčanja ostala dva reprezentativca Luke Paliske i Luke Grgorinića, Butturini je naslov prvaka odnio u Zadar.


Jacopa u sljedeća dva mjeseca čekaju važne internacionalne utrke te nastupi za Hrvatsku reprezentaciju, a nakon toga utrka za prvaka Hrvatske u olimpijskoj distanci. Osim Jacopa, u Zadar se s medaljama u svojim dobnim kategorijama vraćaju i Vice Buljat (zlato) te Ivan Perić (bronca).


Utrku mini akvatlona uspješno su odradili Rita Kamber koja je u ženskoj konkurenciji osvojila ukupno treće mjesto početnica A, Korina Perić bila je brončana u kategoriji početnica B, te Frane Surać i Luka Ivanović koji su u muškoj kategoriji početnika B ukupno osvojili srebro i broncu.




Triatlon klub Zadar svojim dosadašnjim rezultatima te brojnošću na utrkama pokazuje kako triatlon postaje sve poznatiji na sportskoj sceni te kako je pred njima svijetla budućnost sa, sigurni smo, još mnogo medalja.