Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Na susretu klapa u Kožinu zapjevalo osam klapa

08.08.2010. 22:00
Na susretu klapa u Kožinu zapjevalo osam klapa


Prošle subote u Kožinu je održan 6. susret klapa “Večer klapske pisme” Kožino 2010. u organizaciji klape Kožino, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Turističke zajednice.
Program je održan na platou ispred mjesne crkve u Kožinu u ulici poznatoj pod nazivom Donja Kuntrada gdje su ljubitelji klapske pjesme mogli uživati u nastupu sedam izvrsnih klapa.
– U početku smo festival održavali u Medića dvorima, dok smo ga ove godine zbog velike zainteresiranosti i velikog broja posjetitelja premjestili na naš novi trg pored crkve, kazao je Mile Lučić, jedan od organizatora i predsjednik klape “Kožino”.
Kao i svake godine brojne klape su se rado odazvale pozivu organizatora i uljepšale feštu svojim dolaskom na sada već tradicionalnom susretu klapa. Od raznih muških i ženskih klapa iz okolice nastupile su klape: Kožino iz Kožina, Kvešture iz Dikla, Asseria iz Benkovca, Kalada iz Povljane, Ponistra iz Crnog, Condura iz Nina, Libar iz Privlake, Povljana iz Povljane i Kaleta iz Zadra. Osim tradicionalne klapske pisme ulica Donja Kuntrada na jedan dan zamirisala je dalmatinskim specijalitetima i delicijama. Na meniju su se tako našle lokarde, paški sir, hobotnice s krumpirima, dagnje i srnetina s njokima čiju pripremu su demonstrirale domaće cure. Osim jela, bilo je tu i raznovrsnog pića i što je najbolje, mještani su u svemu tome mogli uživati potpuno besplatno.
– Kao i svake godine, i ove smo se pobrinuli za dobar izbor hrane i pića. Jedino što su djevojke iz udruge “Naša dica” na jednom štandu prodavale domaće kolače. Prihod od njihove prodaje namijenjen je izgradnji školskog igrališta. Oni svakog petka već duže vrijeme u tu svrhu marljivo sakupljuju novac, kazao je Lučić. Kao i na većini fešta i s kožinske se moglo otići kući s ponekim zanimljivim suvenirom i to u obliku ribica izrađenih od grana palmi.