Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Obiteljska posla Štrkaljevih

08.08.2011. 22:00
Obiteljska posla Štrkaljevih


Ukupni pobjednici Oluja cupa postali su otac i sin Štrkalj, Slavko i Tomislav, koji su na vaganje donijeli najveći ulov, a time osvojili i najviše bodova
U subotu je svečanim ručkom u restoranu Stipe i podjelom nagrada najboljima završeno 13. međunarodno ribolovno natjecanje štapom iz broda Oluja cup 2011. Nastupilo je 19 ekipa s po dva natjecatelja u seniorskoj konkurenciji, a u okviru Oluja cupa održano je i tradicionalno natjecanje invalida Domovinskog rata pod nazivom osmi Kup HVIDR-a 2011. te natjecanje ženskih sastava, osmi Kup seniorki 2011. Natjecanje održano pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra posvećeno je svim sudionicima Domovinskog rata, VRA Oluja, Danu Domovinske zahvalnosti te generalu Anti Gotovini, koji je prvi počasni član ŠRK Donat od njegovog osnutka 1999.
– Uz generala Gotovinu počasni članovi Donata su i generali Rahim Ademi, Josip Ignjac i Željko Dilber. Nadamo se da ćemo dogodine, na 14. Oluja cupa biti svi zajedno – porušili su organizatori iz Donata.
Lijepo vrijeme, raspoloženi barkajoli i natjecatelji, obećavali su uspješan ribolov. Bodovanje je bilo dvostruko, odnosno bodovalo se 20 najvećih riba s dva boda za jedan gram, dok se ostali ulov bodovao s 0,5 boda, što je stvorilo veliku konkurentnost jer su se sve ekipe usredotočile na lov velikih primjeraka.
Lovilo se u Zadarskom kanalu na području između Foše i Morskih orgulja. Ukupni pobjednici Oluja cupa postali su otac i sin Štrkalj, Slavko i Tomislav, koji su na vaganje donijeli najveći ulov, a time osvojili i najviše bodova. Odlični su se pokazali i Benkovčani, članovi Sipe, Marin Žepina i Ivica Bulić, koji su nastupili kao članovi HVIDR-e i koji su svojim ulovom osigurali drugu poziciju. Donatov dvojac Renata Sić i Robert Antičević bodovno je osigurao brončanu medalju.
U konkurenciji invalida Domovinskog rata, koji su se natjecali za Kup HVIDR-a 2011., najbolji su se pokazali Marin Žepina i Ivica Bulić koji su uz drugo mjesto na glavnom natjecanju svojim ulovom osigurali i titulu pobjednika 8. kupa HVIDR-a 2011.
U konkurenciji ženskih sastava u natjecanju za Kup seniorki najveći ulov imale su Gordana Sikirić i Jelena Marjanović, članice zadarskog Zubaca, koje su na vagu donijele ulov za 3106 bodova. Drugu poziciju zauzele su članice Donata Davorka Volarević i Slavica Štrkalj, dok je treća pozicija pripala seniorkama opatijskog Jadrana, Julijani Rumora i Borni Lunaček.
Dobra organizacija natjecanja popraćena je i vrijednim nagradama Tankerkomerca, Mikeli Tradea, Ižanke, Sv. Roka i Dinosa, koji su doprinijeli uspješnosti ovog tradicionalnog ribolovnog natjecanja. Ulov ovogodišnjeg Oluja cupa darovan je Domu umirovljenika Sv. Frane.


Oluja cup 2011.


Sudjelovalo: 19 ekipa s dva natjecatelja
Ulov: 38,80 kg ribe
Najveći ulov: Tomislav Štrkalj (podlanica od 0,873 kg)
Najbolji barkajol: Pavle Kostić
Najstariji sudionik: Joško Koludrović (Split, 85 godina)




Rezultati


13. Oluja cup 2011: 1. Slavko Štrkalj/Tomislav Štrkalj (Zubatac, Zadar) 7365, 2. Marin Žepina/Ivica Bulić, (HVIDR-a Benkovac 5791), 3. Renata Sić/Robert Antičević (Donat, Zadar) 4436, 4. Joško Koludrović/Mario Perišić (Split) 3961, 5. Ivka Buljubašić/Predrag Šošić (PoljudII, Split) 3869.
8. Kup HVIDR-a: 1. Marin Žepina/Ivica Bulić (HVIDR-a Benkovac) 5791, 2. Ivica Arbanas/Zoran Radić (HVIDR-a Zadar) 2040, 3. Marijan Marković/Vinko Bičanić (HVIDR-a Plitvice) 390.
8. Kup seniorki: 1. Gordana Sikirić/Jelena Marjanović (Zubatac, Zadar) 3106, 2. Davorka Volarević/Slavica Štrkalj (Donat, Zadar) 2870, 3. Julijana Rumora/Borna Lunaček (Jadran, Opatija) 2110.