MINISTRICA OSJETILA VIRSKU PRIČU Mlada ekipa koja vodi Vir najzaslužnija je za njegov uspjeh

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
POSJET - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravila je prvi puta na Viru
Autor: 
Prvi put sam na Viru i ugodno sam iznenađena. Svi govore kako je Vir vrhunska turistička destinacija, pa mi je bilo lijepo vidjeti kako otok izgleda i kako se svi, koliko mogu primijetiti, pridržavaju epidemioloških mjera, kazala je ministrica
Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac u posjetu Viru

Ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske Nikolina Brnjac nije prva resorna ministrica koja je posjetila otok Vir – učinili su to ranije njezini prethodnici Veljko Ostojić, Darko Lorencin i Gari Cappelli – ali je prva koja je na otok došla u srcu ljetne sezone kada je Vir udarna turistička vijest. S najviše ostvarenih noćenja u srpnju, potom s najviše noćenja od početka godine do kraja srpnja, kao i najviše noćenja u prvih sedam dana kolovoza, a ujedno i prva destinacija u Hrvatskoj koja je ostvarila milijun noćenja, otok Vir pokazao je svoj puni turistički potencijal i kvalitetu unatoč sveopćoj krizi uzrokovanoj koronavirusom. Ne čudi stoga što je ministrica Brnjac preksinoćnje javljanje uživo za Dnevnik Nove TV odradila s otoka Vira, odnosno ispred plažnog bara Mul i šljunčane plaže Jadro na kojoj su uživali brojni virski gosti i turisti.

Master plan turističkog razvoja

- Prvi put sam na Viru i ugodno sam iznenađena. Svi govore kako je Vir vrhunska turistička destinacija, pa mi je bilo lijepo vidjeti kako otok izgleda i kako se svi, koliko mogu primijetiti, pridržavaju epidemioloških mjera. To je u ovom trenutku najvažnije zbog sigurnosti svih naših građana i turista - kaže ministrica Brnjac. Više je razloga zbog kojih je Vir u ovom trenutku najbolja i najpoželjnija hrvatska turistička destinacija. Najsažetije bi se ti razlozi mogli svesti na petnaestogodišnji kontinuitet rada na brendiranju destinacije i usporedno marketinško predstavljanje otoka širom Europe, ali i na dosljedno desetogodišnje provođenje master plana turističkog razvoja. Činjenica je također da mnogi strani državljani koji ljetuju na Viru u ovom trenutku, na otoku posjeduju svoje kuće ili dolaze kod svoje rodbine i prijatelja koji su u vlasništvu nekretnina na Viru.
- Pokazalo se kako gosti na Viru imaju osjećaj sigurnosti i kako su prepoznali otok kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a to je u ovom trenutku možda i najvažnije. Zbog toga treba naglašavati i promovirati taj aspekt sigurnosti i poštivanja epidemioloških mjera, jer je on iznimno važan za sve koje dolaze u Hrvatsku - naglašava ministrica koja je na samom početku svojega mandata prepoznala otok rekorder i osjetila virsku priču.

Mlada ekipa

- Dojmio me se cijeli otok, a ujedno sam imala sam priliku upoznati mladu ekipu koja vodi Vir. Mislim kako je zahvaljujući njihovom radu Vir doživio ovakav napredak, turistički razvoj i uspjeh. Načelnik i direktori zaista su puni planova i projekata - kaže ministrica Brnjac. Novoizabrana ministrica turizma i sporta ranije je bila državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova te državna tajnica u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a kao državna tajnica za suradnju s Europskim parlamentom i minister déléguée – bila je delegirana za predstavljanje Vijeća Europske unije u Europskom parlamentu. Riječ je o osobi s puno operativnog i europskog iskustva, ujedno i doktorici tehničkih znanosti s Prometnog fakulteta u Zagrebu, koja će sada kao ministrica voditi turizam i sport.
- Intencija je bila povezati turizam i sport, kao dvije djelatnosti po kojima su Hrvati i Hrvatska najpoznatiji i prepoznatljivi u svijetu. Sport je poput turizma u korona krizi bio strahovito pogođen, pa mu svakako treba pomoć. Mi smo još prošle godine usvojili nacionalni program sporta s brojnim ciljevima, u kojemu neće biti zastupljen samo razvoj profesionalnog sporta, već također amaterskog i školskog. Riječ je o našoj globalnoj prepoznatljivosti, koja u ovom trenutku u okviru resora traži pomoć koju će svakako dobiti -poručila je iz Vira ministrica Brnjac.


»Pokazalo se kako gosti na Viru imaju osjećaj sigurnosti i kako su prepoznali otok kao sigurnu i poželjnu destinaciju, a to je u ovom trenutku možda i najvažnije
Nikolina Brnjac


Nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u petak kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
»Nema dokaza gdje su se turisti zarazili«, izjavila je ministrica u Dnevniku Nove TV i dodala kako se svi u turističkom sektoru striktno pridržavaju svih epidemioloških mjera.
Poručila je kako je Hrvatska prema istraživanjima sigurna destinacija.
To bih zahvalila, naglasila je, svima uključenima - epidemiolozima, struci, onima koji su uključeni u rad Stožera, graničnoj policiji, HZJZ-u, svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera te turističkim radnicima koji su iznijeli najveći teret na svojim leđima.
Dio novca za oporavak gospodarstva od pandemije iz EU bit će uložen u turizam, rekla je Brnjac i dodala kako je šest milijardi na raspolaganju kroz instrument za oporavak i otpornost u sektoru gospodarstva.(H)


Ministricu dočekali načelnik Kapović i direktor TZ Grada Zadra Paleka

Ministricu Nikolinu Brnjac i njezin tim na Viru su dočekali načelnik Općine Vir Kristijan Kapović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Rajko Radović, zamjenik načelnika Antonio Vučetić, direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić, direktorica destinacijske kompanije Vir turizam Kristina Perić, voditelj Turističke agencije Vir turizam Mate Čulina, direktor poduzeća Vir održavanje Marino Radović, ali i direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka. Na dočeku nove ministrice turizma i sporta bio je također i poznati virski turistički stručnjak Franco Peruza, vlasnik konzultantske tvrtke Godiva Consulting – Hospitality development for Central and Eastern Europe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika SandraPusicac
Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: dorabogatstvofinancijskoulaga@yahoo.com Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.
Slika korisnika mete
Kao nema dokaza da su se zarazili kod nas. Poštovana ministrice, molim Vas objavite da svi oni strani turisti, koji su zaraženi, čim dođu na naše more odmah će ozdraviti, jer COVID 19 čim dođe u kontakt s našim morem i zrakom ugiba. Svi će biti sretni, od premijera pa do svih onih uhljeba po TZ.