Tina Keserović JugoBos najavila kandidaturu za gradonačelnicu Zadra

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Novo kazalište
Ovogodišnji je program fokusiran na umjetničku domenu izvedbenih umjetnosti zvanu performans
Marin GOSPIĆ
S otvorenja Zadra snova na Narodnom trgu

Performansom Tine Keserović JugoBos na Narodnom trgu otvoren je Zadar snova, 26. Međunarodni festival novog kazališta. Ovaj festival bogatog sadržaja održava se sljedećih tjedan dana na svim frekventnijim lokacijama našeg grada. Osim bogastva programa, svakako valja istaknuti kako je i vrlo raznolik, tako da svatko od zainteresiranih mogao pronaći nešto za sebe. Tako se, primjerice, može naučiti nešto o odnosu ljudskog tijela i tla kao žive podloge ili promisliti o sve češćoj dilemi, a to je ostati ili nestati iz Hrvatske.

- Ovogodišnji je program fokusiran na umjetničku domenu izvedbenih umjetnosti zvanu performans. Okolnosti i uvjeti s kojima radimo u kulturi su takvi kakvi jesu, ta je forma moguća za izvedbu u ovom ljetnom periodu. Vidjet ćemo neke od najafirmiranijih umjetnika u ovim krajevima, od vankulturnog fenomena Siniše Labrovića do Igora Zenzerovića, ukratko je objasnio organizator ove manifestacije Kristijan Mičić te dodao kako je vrlo zadovoljan nastupom na otvorenju manifestacije.

- Otvorenje je bilo uspješno usprkos teškoćama i svemu što smo trebali slagati. Umjetnica se na javnoj press konferenciji odlučila na kandidaturu za gradonačelnicu Zadra na sljedećim izborima. O tome i njenoj kampanji će se moći vidjeti i čuti sljedećih dana, najavio je Mičić.

Posjećenost ovog festivala relativan je pojam.

- Mi smo festival koji, uspoređujući se sa sličnim manifestacijama, ima najširi otvoreni koncept. Zanimamo se za predstave XL formata, koje igraju preko cijelog Foruma ili Trga pet bunara. S druge strane, isto tako obraćamo pažnju na pojedinačne izvedbe, a to naročito u domeni performansa. Što se publike tiče, ona je uvijek tražila ovaj festival jer je s godinama ostavio duboki trag u kulturi. Teško je predvidjeti posjećenost za festival koji ima samo izvedbe i performanse, ali to su varijabilne stvari jer publika češće dolazi i odlazi za razliku od one klasične, kazao je Mičić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno