Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Građane muče sporost pravosuđa, građevinske dozvole i parking na Relji

Autor: Nives Rogoznica

08.09.2008. 22:00
Građane muče sporost pravosuđa, građevinske dozvole i parking na Relji

Foto: Adam VIDAS



Kako se jedan građanin izrazio, ispada da se za malu kuću čeka dugo, a za veliku zgradu se dozvola dobije odmah, kazala je Antičević-Marinović
Saborska zastupnica i vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću Zadra Ingrid Antičević-Marinović jučer je na razgovor primila petnaestak građana koji su na ovaj način potražili savjet pri rješavanju svojih problema. Među njima dvoje se branitelja požalilo kako je njihov status još uvijek neriješen, a prikupljanje dokumentacije mukotrpan posao, kazala je po završetku dvosatnog razgovora s građanima Antičević-Marinović.
Građane uz to muči postupak izdavanja građevinskih dozvola, ali i parkiralište na Relji.
– I ovog puta građani su imali najviše zamjerki na neučinkovitost administracije. Kivni su zbog dugotrajnosti postupka dobivanja građevinskih dozvola. S jedne strane, oni na svojoj djedovini ne mogu graditi, a s druge strane, kada Grad proda neko zemljište na njemu u rekordnom roku nikne zgrada. Kako se jedan građanin izrazio, ispada da se za malu kuću čeka dugo, a za veliku zgradu se dozvola dobije odmah. Bilo je građana koji su se žalili na sporost u pravosuđu zbog čega mjesecima čekaju na prvi pravorijek, nakon što je rasprava završena. Također je zatraženo od nas da na sjednici Gradskog vijeća postavimo pitanje parkirališta na Relji. Naime, jedan je građanin kazao da je Grad već prodao zemljište na kojem je smješteno parkiralište nasuprot javne garaže koju je izgradio Trgovinski centar, a to je bilo parkiralište koje su građani sebi cijenom još i mogli priuštiti. Svjedoci smo da Gradsko poglavarstvo nastavlja s rasprodajom javnog zemljišta i to ćemo pitanje svakako pokrenuti pred Gradskim vijećem, kazala je Antičević-Marinović.