Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ostao novi autobus za filipjanske učenike

08.09.2010. 22:00
Ostao novi autobus za filipjanske učenike


Učenike-putnike iz osnovne škole u Sv. Filip i Jakovu do mjesta stanovanja nastavio je voziti novi autobus koji je krajem prošle školske godine koncesionar zamijenio 28 godina stari autobus. Koncesionar, prijevoznički obrt “Bili” Tomislava Čuline umjesto starog autobusa na filipjanske školske linije dovezao je moderno opremljeni autobus marke “Setra” koji vozi iskusni vozač Kristijan.
– Zasad smo zadovoljni autobusnim prijevozom nakon što je koncesionar stari autobus zamijenio novijim. Nemamo nikakvih primjedba i želja nam je da tako i ubuduće ostane, poželjela je ravnateljica OŠ Sv. Filip i Jakov, Katica Eškinja dodajući kako učenici sada imaju znatno bolji, udobniji i što je najznačajnije, nadasve sigurniji prijevoz od mjesta stanovanja do matične škole
Podsjetimo, na prosvjedu ispred školske zgrade početkom mjeseca svibnja roditelji djece, koja iz više mjesta u općini Sv. Filip i Jakov putuju u filipjansku matičnu školu, izražavali su nezadovoljstvo što njihovu djecu do matične škole prevozi 28 godina star autobus. Tvrdili su da taj autobus nije dovoljno ispravan te da je samo pukom srećom izbjegnuta tragedija kad su otkazale kočnice, a u autobusu je bilo 50-ak djece.
Osnovna škola i  Županija zatražili su od Službe inspekcije cestovnog prometa da se slučaj ispita. Obaviještena je i PU zadarska i Postaja prometne policije u Biogradu na Moru. Naime, nakon roditeljske peticije proteklog proljeća, objave u medijima, nadasve potresne radio emisije koje su uredile učenice Ivana Demo i Ivana Zubčić te alarmiranja svih relevantnih institucija od strane županijskog pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivana Šimunića, muke 113 filipjanskih učenika, što se tiče autobusnog prijevoza s područja koje obuhvaćaju područne škole u matičnu školu u Sv. Filip i Jakovu, novim su autobusom napokon prestale.
Međutim i dalje je ostalo rješavanje problema prijevoza učenika iz Turnja. Dakako, i onog najvećeg, svečano otvaranje i preseljenje u novoizgrađenu osnovnu školu u Sv. Filip i Jakovu gdje je nastava trebala početi još početkom prošle školske godine. A sve veće kašnjenje sa otvaranjem nove školske zgrade itekako bi se moglo odraziti i na normalno izvođenje redovne nastave u sadašnjoj školskoj zgradi.