Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

[FOTOGALERIJA] U prvi razred krenulo 140 pametnih glavica

09.09.2019. 11:18
[FOTOGALERIJA] U prvi razred krenulo 140 pametnih glavica


Veselo i svečano jučer je bilo i u zadarskoj Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje gdje je nakon intoniranja himne, sve učenike, a posebno male prvašiće, pozdravio novi ravnatelj Dražen Adžić inače, profesor tjelesnog odgoja koji je ovu funkciju preuzeo s početkom ove nastavne godine, nakon što je dugogodišnji ravnatelj te škole Marko Marin otišao u mirovinu.
– Želim vas najprije sve skupa pozdraviti. Morao bih se predstaviti, ja sam Dražen Adžić i Vaš sam novi ravnatelj. Velika mi je čast pozdraviti vas – roditelje, bake, djedove, i sve ostale prisutne koji ste doveli u našu školu sve ove male, lijepe djevojčice i dječake – naše i vaše buduće prvašiće. Pozdravljam i sve svoje djelatnike, članove stručne službe, učiteljice, nastavnike i profesore koji su trenutno s nama. Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti ove male, zbunjene glavice -140 mališana naše škole, a ovdje je vas danas -121. Dragi prvašići, vjerujem da ste jako uzbuđeni i da s nestrpljenjem očekujete polazak u školu. Ovo je jedan novi početak za vas i vaše roditelje. Uvjeren sam kako ćete pored učenja, obveza i odgovornosti imati i vremena za igru i druženje. Škola vas treba pripremiti za život i životne izazove u kojima će vam znanje biti jako bitno. Mogu vam sve uzeti osim znanja, znanje vam ne može oduzeti nitko. Dragi roditelji, zahvaljujemo što nam prepuštate svoju djecu da vodimo o njima brigu o odgoju i obrazovanju. Vrlo je bitna suradnja između roditelja, učitelja i svih djelatnika naše ustanove. Očekujemo od vas da se aktivno uključite u život škole i s nama osigurate sretnije odrastanje svojoj djeci – rekao je novi ravnatelj Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić.
Potom je uslijedio plesni program kojeg su za prvašiće pripremili stariji učenici škole, a blagoslov na početku još jedne školske godine uputio je župnik don Dario Tičić.