Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NA TRI ŠKOJA Na Škojatlonu u veselom tonu 40-ak natjecatelja

09.09.2019. 07:57
NA TRI ŠKOJA Na Škojatlonu u veselom tonu 40-ak natjecatelja


U Pakoštanima se u održao 2. Škojatlon, jedinstveno plivačko-trkačko natjecanje koje je usprkos nepovoljnim, olujnim vremenskim prognozama na izmaku ljeta okupio 40-ak duatlonaca, pustolovaca i rekreativaca iz Francuske, Italije, Njemačke i Hrvatske.
– Ova športska slatko-slana pustolovina u plivačko-trkačkom ritmu povezuje tri otočića: Sv. Justinu i Veli Školj te Babuljaš koji upotpunjuje ovaj otočki niz, rekla je Danijela Vulin, direktorica Turističke zajednice općine Pakoštane.
Šampion Škojatlona u Slanoj avanturi na 5 kilometara je Damir Ivanišević s rezultatom od jednog sata i pet sekundi (1:00:05), dok su drugoplasirani i trećeplasirani, Ante Bakija i Alen Fain. Do njih su se plasirali Frane Kazija, Toni Marić, Ivan Baraka i drugi. Šampionka s rezultatom 1:17:36 je Tea Đurek.


Kćer pobijedila mamu
Šampion Škojatlona u Slatkoj avanturi na 2,5 kilometara je David Skala s rezultatom 30 minuta i 59 sekundi. Drugoplasirani je Pakoštanac Filip Kazija, a trećeplasirani Lionel Jaccoij iz Francuske.
Šampionka je Chiara Casari iz Italije s rezultatom od 34 minute i 18 sekundi što je u ukupnom plasmanu četvrto mjesto. Veliki uspjeh za domaćine, drugoplasirana i trećeplasirana natjecateljica su Pakoške, Mona Dao i Manuela Vulin iz ovdašnje agencije Galeb avantures poznate po školi jedrenja i dugogodišnjem organiziranju jedinstvenih, međunarodnih regata malih katamarana, jednog od simbola Pakoštana.
– Mona je u cilj ušla s rezultatom 48:48, dok je njena majka Manuela imala sekundu više, 48:49, precizna je Danijela.


Najstariji učitelji iz Čazme
Najstariji natjecatelji bili su učitelji iz Srednje škole Čazma u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, prof. ing. kemije Željko Buban i njegova supruga prof. matematike Ivanka Buban.
– Rođena sam Čačić iz Bruške i u mirovini sam od 1. rujna. U Pakoštane često dolazimo, a suprug Željko i ja smo krajem ožujka sudjelovali i na Dm Pakoštane trailu, ponosno će friška umirovljenica Ivanka Buban. »Slatko-slana avantura« je poput šlaga na torti za kraj glavne turističke sezone Pakoštana.
– Uz Pakoštane trail, Škojatlon je još jedan slatko-slani događaj, projekt razvoja pustolovnog i aktivnog turizma u mjestu dodira slatkog Vranskog jezera i slanog Jadranskog mora, te sve privlačnijih otočića, zaključila je Vulin.