Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dva Marića srušila Dubrovnik

09.09.2021. 07:23


Košarkaši Sonik Puntamike slavili su u četvrtoj pripremnoj utakmici uoči nadolazeće sezone, svladavši u Jazinama goste iz Dubrovnika rezultatom 81:70. Trener Stipe Kuliš je bio lišen pomoći Marina Šarlije, Luke Tomasa i Filipa Jošića pa smo od početka gledali prilično izjednačen i otvoren dvoboj. Ni Dubrovčani nisu bili kompletni, Darku Kunci su nedostajali Ivan Vodopija i Filip Šimović, no to nije spriječilo »Gospare« da pruže vrlo dobar otpor favoriziranom domaćinu. Čitavo prvo poluvrijeme je proteklo u ravnopravnoj košarci i čestim izmjenama vodstva, a na veliki odmor se otišlo s plusom od tri poena iz perspektive Puntamičana (44:41). Scenarij je sve vrijeme bio isti. Sonik bi povukao i sagradio par posjeda prednosti, no Dubrovnik se redovito vraćao, prije svega zahvaljujući dobrom šuterskom izdanju. Takva košarka se nastavila sve do sredine treće četvrtine kada su se domaćini prvi puta odvojili na osjetniju prednost, no završnica je ponovno protekla u znaku gostiju koji su u posljednjih deset minuta ušli s otvorenih 61:59. Posljednja dionica je ipak donijela razrješenje situacije. Kako je vrijeme odmicalo, Dubrovčani su sve teže pratili domaći ritam, a kada im je stao i šut bilo je jasno da će igrači Stipe Kuliša doći do nove pobjede u pripremnim utakmicama. Na koncu, najvećih plus 11 za treći predsezonski trijumf. Puntamičane su predvodili Petar i Gabriel Marić sa 16, odnosno 15 poena, dok je mladi David Pavin za nešto manje od deset minuta provedenih na parketu ubacio 11 koševa, koliko je imao i Marko Prskalo. Kod gostiju se posebno istaknuo bivši igrač Zadra Filip Vujičić sa 16 poena.


Sonik P. 81 – Dubrovnik 70


(22:19, 22:22, 17:18, 20:11)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja 10. Sudac: Darijan Jančijev.
SONIK P.: Ninčević, P. Marić P. 16, Palčić 3, Marčinković 9, Manojlović, Jurič 4, G. Marić 15, Pavin 11, Kolomoisky, Keserović 10, Zelanto 2, Prskalo 11. Trener: Stipe Kuliš.
DUBROVNIK: Klarić 6, Maštrapa, Tomašević 12, Dubelj 11, Vujičić J. 3, Raguž 6, Mikoić, Vujičić F. 16, Vrkić 11, Davis 5. Trener: Darko Kunce.




Potpisao Ivan Vučić
KK Sonik Puntamika doveo je novo pojačanje. Riječ je o prošlosezonskom igraču Alkara Ivanu Vučiću koji je u redovima sinjske momčadi prosječno ubacivao 9.7 poena, uz 6.3 skoka i nešto manje od tri asistencije u prosjeku. Vučić je prošao omladinski pogon Cedevite, a prije prošloljetnog povratka u kraj svojih predaka nosio je i dresove Splita, Zaboka i Gorice. Brončani juniorski reprezentativac s Europskog prvenstva u Turskoj 2014. godine trebao bi zaoštriti konkurenciju na krilnim pozicijama i dodatno osnažiti zelene redove uoči nadolazeće sezone.