Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

I Mišo napunio dvoranu

Autor: Velimir Brkić

08.10.2008. 22:00
I Mišo napunio dvoranu

Foto: Filip BRALA



Koncertom u Dvorani Krešimira Ćosića u zadarskom Športskom centru Višnjik, Mate Mišo Kovač je još jedanput dokazao da je jedna od najvećih domaćih pjevačkih legendi. Ulaznica za Mišin koncert tražila se  kao suho zlato. U rasprodanoj dvorani pred 9.000 posjetitelja Mišo je održao trijumfalni koncert, kojim se potvrdilo da su Zadrani željno očekivali nastup legende lakih nota. S popularnim Šibenčaninom euforično je pjevala cijela publika, i ona na parteru i na tribinama. Na svaki njegov pokret rukom čule su se ovacije: “Mišo, Mišo.”
Mišo se publici odužio pjevajući hitove iz svoje bogate karijere. Publika je uglas pjevala svaki stih, a jedna za drugom nizale su se pjesme: “Ja nemam više razloga da živim”, “Jedan dan života”, “Ostala si uvijek ista”, “Ako me ostaviš”, “I proplakat će zora”, “Dalmacija u mom oku”, “Dalmatino”, “Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim”, “Najljepše su oči moje majke”, “Odvest ću te na vjenčanje”, “Poljubi zemlju…”
Kao posebnog gosta Kovač je pozvao mlađeg kolegu Dražena Zečića, koji je zajedno sa zadarskim sastavom “Banana” otvorio koncert pjesmom “Kalelarga”. Popularni Zeko zagrijao je razdraganu i raspjevanu publiku, koja je potom sa svakim Mišinim hitom postajala sve euforičnija.
Na koncertu je nazočila publika iz cijele Dalmacije – na parkiralištu su se mogle vidjeti i registracijske oznake vozila iz Zagreba, Gospića, Osijeka, Vukovara, Rijeke, Pule…