Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Požrtvovnošću otežati zadatak umornim Cibosima

09.10.2021. 07:10


Momčad Sonik Puntamike danas od 17.30 sati u Jazinama očekuje sraz s Cibonom u sklopu 4. kola HT Premijer lige. I jedni i drugi u taj dvoboj ulaze s određenim poteškoćama, Cibosima će to biti druga zadarska stanica unutar samo 24 sata dok su Puntamičani preko noći ostali bez Pavla Marčinkovića koji se »popeo« do susjednog Višnjika. Težak je to hendikep za Puntamičane te će izostanak brojnih poena i skokova koje je isporučivao 32-godišnji Marčinković u prve tri utakmice nove sezone sigurno »zaboljeti« Stipu Kuliša, pogotovo jer su »zeleni« nakon uvodne osječke katastrofe pronašli pravi ritam, upisavši pobjede protiv Šibenke i Alkara.


Nepredvidljiva strana sporta
No, kad je s druge strane terena Cibona koja igra na odličnom nivou na otvaranju sezone onda se i s Marčinkovićem u sastavu bilo teško nadati pobjedi, ali to ne znači da će izostati ona poznata borbenost Soniksa na koju gotovo uvijek nalete Zagrepčani u Jazinama. A baš na toj požrtvovnosti i fokusu svoga tima strategiju otpora Ciboni gradi mladi trener Puntamičana, Kuliš.
– U ovoj utakmici moramo biti maksimalno koncentrirani, uz uredno i precizno izvršavanje zadataka u igri, a pogotovo onih koje definiramo u planu utakmice, umjesto promišljanja o konačnom ishodu. U sportu postoji i ona zanimljiva i nepredvidljiva strana koja ponekad ponudi svakakve ishode. Također motivirajući faktor nam treba biti i vjera u dosadašnji rad jer je očigledno da se iz kola u kolo drastično podiže kvaliteta naše izvedbe, što je rezultiralo s dvije pobjede u posljednja dva kola – kazao je Kuliš uoči utakmice u kojoj njegova momčad i nema previše toga za izgubiti. Naravno, da je u rosteru ostao Marčinković bilo bi i više nade da se može do iznenađenja, ovako će se ostali igrači morati stisnuti i pokušati nadoknaditi taj nastali hendikep.


Ozljede i viroze
– Sigurno da je odlazak Pavla trenutačni hendikep, međutim to je sastavni dio sezone i izazovan dio ovog posla. Momci koji su tu imaju kvalitetu iskompenzirati taj odlazak Marčinkovića pa ne sumnjam da ćemo zadržati nivo naše igre. Poštivanje sistema igre nas je i dovelo do veoma dobre obrambene izvedbe u posljednje dvije utakmice iz čega smo krojili pobjede. Naša težnja će biti nastaviti u istom smjeru – istaknuo je trener Puntamičana koji pak priželjkuje da će mu se neki načeti igrači uspjeti rekuperati do početka utakmice.
– Ovaj tjedan nam je bio dosta problematičan što se tiče ozljeda. Šarlija i Vučić treninzima su se priključili tek u drugom dijelu tjedna zbog ozljeda koje su vukli od utakmice s Alkarom dok je dvoje igrača preskočilo treninge zbog viroze. Ipak nadam se da ćemo kompletirati roster do početka utakmice – kazao je za kraj Kuliš.