Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zasad se uvodi kontrola samo za parking ispred Poliklinike

09.10.2021. 08:45


Opća bolnica Zadar polako počinje rješavati problem parkinga ispred svojih ustanova, kojim se godinama, nauštrb djelatnika i pacijenata bolnice, koriste građani i turisti prilikom obavljanja svakodnevnih poslova ili odlaska na plažu, što je naročito vidljivo u ljetnim mjesecima na parkingu ispred bolnice kod plaže Kolovare.
Kako su nam potvrdili iz Opće bolnice Zadar, postupak javne nabave »Nabava opreme za nadzor parkirališta i sustava naplate parkiranja«, za koji je u tijeku postupak odabira najpovoljnije ponude odnosi se na implementaciju sustava za naplatu parkinga samo ispred zgrade Poliklinike, a ne i na parking ispred Opće bolnice. Isto je vidljivo iz same dokumentacije o nabavi te priložene skice uz troškovnik.
– Sam troškovnik obuhvaća zamjenu oštećenih parkirnih rampi koje su oštećene zlonamjernim vandalizmom te postavljanje novih ulazno – izlaznih konzola, ugradnju nove samonaplatne blagajne, novog informacijskog sustava te nadogradnju parkinga s kamerama za prepoznavanje registarskih oznaka. Dakle, predmetom nabave ne uređuje se parkiralište ispred Opće bolnice Zadar, stoji u priopćenju iz Opće bolnice Zadar.
Ostaje vidjeti kako će Opća bolnica riješiti problem parkinga kod plaže Kolovare, kojim se u ljetnim mjesecima najčešće koriste posjetitelji plaže, dok zaposlenici bolnice i pacijenti ostaju bez parkirnih mjesta.