Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Petrović: Moramo riješiti problem u rotaciji

Autor: Roman Morović

08.11.2008. 23:00
Petrović: Moramo riješiti problem u rotaciji

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadar kod kuće pobjeđuje i to je za sada najvažnije. Protiv Krke momčad Ace Petrovića nije imala većih problema, barem sudeći po kretanju rezultata, jer od uvodnih 7-0 nije dopustila gostima da se niti u jednom trenutku primaknu na manju razliku. Zadar bilježi nova dva boda na svoj račun, zadržava treće mjesto na tablici NLB lige i gleda naprijed – prema Zagrebu i prema ritmu od dvije utakmice tjedno.
– Imali smo jedan iznimno težak tjedan nakon onog nesretnog i nespretnog poraza od Hemofarna u Vršcu. Znali smo da ćemo igrati bez dvojice vrlo važnih igrača i k tome smo propustili i trening u srijedu protiv Borika. Igrali smo protiv momčadi koja je, s obzirom na kvalitetu koju ima i stanje na tablici, zaslužila naš maksimalni respekt. Igrali smo pod jednom tenzijom jer znamo da ove domaće utakmice moramo pobjeđivati bez obzira na sve – kazao je na početku konferencije za novinare trener Zadra Aleksandar Petrović.
– Od prvog trenutka vidjelo se da smo napadački pravi. U prvom poluvremenu imali smo šut iz igre 65 posto i prema tome razlika na semaforu je već tada morala biti veća nego što je bila. Međutim, mi još uvijek imamo problema sa rotacijom. Kada bilo koji igrač uđe u rotaciju tada nam intenzitet igre pada i to je najveći problem ove momčadi – pojasnio je Petrović koji je primarni problem njegove momčadi i nastavio.
– Ne zadržavamo istu razinu igre onoga trenutka kada igrači, koji su zaslužili pokoju minutu odmora, odlaze na klupu, a ulaze igrači s klupe. Bez obzira o kome se radilo tog trenutka nam rezultat pada. Kada rotiramo veći broj igrača ne možemo zadržati dovoljnu koncentraciju u igri, a da nam rezultat ne pati. Za dva tjedna nas očekuje ritam utorak-subota i morat ćemo na tome poraditi.
Sve u svemu, dva boda su tu i Zadrani moraju biti zadovoljni.
– Zadovoljan sam s dva boda. U nekoliko navrata smo dopustili Krki neke otvorene šuteve i zato nismo prije prelomili utakmicu – kazao je Petrović i osvrnuo se na nekoliko nesmotrenih sudačkih odluka na štetu Zadra.
– Nije svejedno ako vam sudac na trinaest razlike ne svira jednu čistu silaznu putanju, a nakon toga vam sudi faul. Umjesto petnaest razlike za nas oni dođu na jedanaest i tako u nekoliko navrata, a to stvara dodatnu nervozu u momčadi. Ipak, pobjeda je na kraju bila lakša nego što sam očekivao – zaključio je zadarski strateg.
S druge strane, trener Krke Ivan Sunara mogao je samo čestitati Zadru na zasluženoj pobjedi
– Kaznili su sve naše pogreške, a naročito našu malu impresioniranost u početku utakmice. Napravili smo previše čistih pogrešaka, razigrali smo Zadar, a svi znamo što to znači. Pojedinačno su kvalitetniji od nas što su sada i dokazali, te na kraju zasluženo pobijedili. Za razliku od prvih šest kola ovo je prvi put ove sezone da smo odigrali nešto slabiju obranu i u tome leži glavni uzrok naših problema u ovoj utakmici – kazao je Sunara nakon utakmice.
Sve u svemu Zadrani mogu biti i više nego zadovoljni prikazanom igrom, a naročito sigurnošću kojom je momčad tokom čitave utakmice zadržavala stečenu prednost. U ovakvoj,  pobjedničkoj atmosferi igrači će sasvim će sigurno puno lakše popravljati one nedostatke u igri na koje se osvrnuo trener Petrović.