Ikić: MMF - makroekonomsko i političko pitanje

Slika korisnika admin
Autor: 
ikic
Denis Ikić - Vjerojatno bi i makroekonomski stručnjaci bili podijeljeni oko ove teme

U ozračju polemika treba li Hrvatska angažirati MMF ili smo sami u stanju provesti što je potrebno kako bismo isplivali iz krize, ovog tjedna u posjet Hrvatskoj dalaze stručnjaci iz Međunarodnog monetarnog fonda.

Ovih dana je atmosferu podgrijao i guverner HNB-a Željko Rohatinski, koji je na konferenciji u Šibeniku izrazio žaljenje što Hrvatska nije prije pozvala MMF.

Što o eventualnom sklapanju novog aranžmana s MMF-om misle u čelnoj gospodarskoj instituciji u Zadru, Županijskoj komori HGK-a, pokušali smo doznati od tajnika Denisa Ikića.

- Riječ je o makroekonomskom pa i o političkom pitanju i ja s ove županijske razine nemam dovoljno ulaznih podataka da bih ga mogao šire komentirati. Nisam upoznat s dinamikom otplate kredita koje ima država i ovo mi je zaista vrlo teško komentirati, kazao je Ikić, izrazivši uvjerenje da bi i desetak makroekonomskih stručnjaka koliko ih u Hrvatskoj ima imali podijeljena razmišljanja o ovoj temi.

Podsjetimo ipak da je opći stav stručnjaka da MMF od Hrvatske zapravo ne bi tražio ništa više nego što je zapisano u Vladinu Programu gospodarskog oporavka.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno