Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dom kulture oživi za Božić

08.11.2011. 23:00
Dom kulture oživi za Božić


U prosincu se u Domu kulture održavaju predstave u prigodi Božića i Nove godine i taj prostor mora biti prikladno uređen. Veći dio posla je obavljen, no najvažniji je popravak krova, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić


U organizaciji paške gradske uprave i Centra za kulturu i informacije Pag obavljaju se radovi na uređenju Doma kulture. Radove na popravljanju unutarnjih zidova, na zamjeni dotrajalih stolica, na uređenju i bojenju pozornice obavljaju djelatnici gradske tvrtke „Pag II”.
Nakon završetka radova na unutrašnjosti Doma kulture popravit će i krov koji prokišnjava. Za popravak krova utrošit će se oko 100.000 kuna.
– U prosincu se u Domu kulture održavaju predstave u prigodi Božića i Nove godine i taj prostor mora biti prikladno uređen. Veći dio posla je obavljen, no najvažniji je popravak krova, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.
U Domu kulture je postavljena i klimatizacija. Dom kulture izgrađen je pedesetih godina 20. stoljeća i imao je veliku, rotirajuću pozornicu s garderobom i 220 sjedećih mjesta. Namjena mu je bila polivalentna. U početku je bio sjedište sportskih klubova i raznih udruga i u njemu su se održavala natjecanja, razne priredbe i kazališne predstave, nastupi folklornog društva i gradske glazbe. U jednoj od prostorija Doma kulture održavale su se i karnevalske zabave. Šezdesetih godina prošlog stoljeća u Dom kulture je preseljeno kino koje se nalazilo u Kneževom dvoru. Kino je radilo gotovo trideset godina i za svake projekcija filma dvorana je bila puna, a kada bi se prikazivao neki filmski hit, dnevno su bile dvije, a ponekad i tri predstave. U Domu kulture su se održavale i razne priredbe, skupovi, sastanci i gotovo uvijek je dvorana bila puna. No, vremena su se promijenila i posljednjih godina Dom kulture nema ulogu kakvu je imao nekada. Centar za kulturu i informacije Pag je u više navrata pokušao obnoviti tradiciju prikazivanja filmova. Dom kulture je besplatno ustupljen tvrtki koja je obavljala poslove projekcije filmova, ali je zbog slabe posjećenosti kino prestalo s radom. Gotovo istovremeno u kinu su se prestali održavati i razni skupovi. Za te svrhe koristi se Gradska vijećnica ili u posljednje vrijeme Velika dvorana Kneževog dvora. No, barem u prosincu Dom kulture nakratko oživi zahvaljujući tradiciji održavanja blagdanskih priredbi za koje je potrebna velika dvorana i pozornica.