Puhov "kršio propise i opće akte javne ustanove"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Temeljem saznanja o smjeni ravnatelja Parka prirode Telašćica Božidara Puhova te natječaju za izbor novoga dostavili smo upit na Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Budući da nam ni razriješeni ravnatelj ni v.d. ravnateljica ne mogu kazati razloge, tražili smo informaciju o razlozima razrješenja ravnatelja, odnosno jesu li osim razrješenja prema Puhovu poduzete i neke druge radnje? Dobili smo sljedeći odgovor Ministarstva odnosno glasnogovornice Dijane Sušac.

- Dosadašnji ravnatelj Javne ustanove Park prirode Telašćica Božidar Puhov razriješen je dužnosti temeljem odluke ministra zaštite okoliša i prirode koju je ministar donio temeljem svojih ovlasti sadržanih u članku 77. stavku 1. Zakona o zaštiti prirode ("Narodne novine", broj 70/2005, 139/2008 i 57/2011), a u svezi odredbi članka 44. stavka 2. točke 3. Zakona o ustanovama ("Narodne novine", broj 76/93, 29/97, 47/99 i 35/2008).

Razlozi za razrješenje utemeljeni su na rezultatima upravnog nadzora koji su nad radom javne ustanove proveli djelatnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a kojim je utvrđeno da je Božidar Puhov kao odgovorna osoba u javnoj ustanovi u više navrata kršio propise i opće akte javne ustanove. Nadzorom je utvrđeno kršenje propisa kojima se regulira financijsko poslovanje javne ustanove, propisa kojima se regulira javna nabava roba, radova i usluga, propisa iz područja radnih odnosa te kršenje odredbi Zakona o zaštiti prirode.

Hoće li će se protiv bivšeg ravnatelja Božidara Puhova, osim razrješenja, eventualno poduzeti i druge mjere u smislu regulacije njegovog radnog statusa u javnoj ustanovi te utvrđivanja postoje li elementi za pokretanje i drugih stegovnih postupaka ovisi o odluci i procjeni Upravnog vijeća javne ustanove u čijoj je ingerenciji daljnje postupanje u tom predmetu.

Iz odgovora kao i onog što smo mogli neslužbeno saznati od djelatnika Parka prirode nismo mogli nedvosmisleno zaključiti o koliko teškom kršenju propisa se radi i traže li poduzimanje i daljnjih mjera. Jedino je moguće pretpostaviti, ako prekršaji nisu tražili hitno poduzimanje drugih mjera, da nije riječ o težim prekršajima, no više ćemo, nadamo se, doznati nakon sjednice Upravnog vijeća.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno