Raspisan natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Prijave do 24. prosinca
Marin GOSPIĆ
Ilustracija

Grad Zadar će za školsku/akademsku 2021./2022. godinu dodijeliti novih 115 stipendija od kojih 15 za učenike srednjih škola, 15 za učenike srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, 25 za studente prve godine studija i 30 za studente starijih godišta, te 30 za studente koji se školuju za deficitarna zvanja (od toga 15 za studente prve godine i 15 za studente starijih godišta).

Stipendija za učenike iznosi 300,00 kuna mjesečno, za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 600,00 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 800,00 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 900,00 kuna mjesečno. Pravo na Stipendiju Grada Zadra mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti preddiplomskih/diplomskih studija, koji nisu ostvarili pravo na apsolventski staž. 

Pravo na stipendiju mogu ostvariti i studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji se obrazuju za neko od deficitarnih zvanja, ukoliko udovoljavaju uvjetima iz prethodnog stavka. Ti studenti natječu se na obje liste, redovnoj i deficitarnoj,a ukoliko ostvare pravo na stipendiju po oba osnova imaju mogućnost izbora, a na upražnjeno mjesto dolazi sljedeći kandidat.

Prijave se podnose od 6. do 24. prosinca 2021. godine. Prijave s potrebnom dokumentacijom predaju se u natječajnom roku putem eUsluge „Stipendije“ na poveznici https://ezadrani.hr/eusluge.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno