Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ispljuskao djevojku, a njezinoj prijateljici razbio mobitel

Autor: Suzana Bandić

09.01.2009. 23:00
Ispljuskao djevojku, a njezinoj  prijateljici razbio mobitel


Informaciju o Ikićevom nasilničkom ponašanju potvrdili su nam i u PU zadarskoj. Uhvaćen je jučer oko 15 sati, nakon višesatne potrage te je priveden u policijsku postaju zbog krim obrade. Djevojku, s kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi, ispljuskao je i vukao za kosu, a njezinoj prijateljici, inače kćeri Agima Čekua razbio je mobitel kako bi ju spriječio da pozove policiju


Zadranka u dobi  od 19 godina jučer oko 5.30  sati, prijavila je Vedrana Ikića  (34), trenera borilačkih vještina i bivšeg policajca zbog  nasilničkog ponašanja, a on je  jučer oko 15 sati nakon višesatne potrage, priveden u  policijsku postaju na krim  obradu.
Djevojka koju je pretukao,  navodno je, s njim u ljubavnoj  vezi.
To nam je i službeno potvrđeno iz PU zadarske, no  detalje samog događaja nismo uspjeli saznati jer je obrada događaja još uvijek u tijeku.
Neslužbeno,  međutim,  doznajemo kako je do incidenta došlo na Voštarnici u  blizini Male pošte. Navodno  je djevojka bila s još dvije  prijateljice kada je Ikić naišao  sa svojim “audijem” te započeo djevojku vrijeđati. Verbalni sukob je ubrzo kulminirao u fizički obračun. Djevojka je policiji prijavila kako  ju je Ikić vukao za kosu i  ispljuskao, a njezinoj prijateljici, kako smo saznali, kćeri  Zadranima dobro poznatog,  Agima Čekua u provali bijesa  razbio je mobitel kako bi ju  spriječio da pozove policiju.
Inače, Vedran Ikić zadarskoj je javnosti poznat kao  nositelj naslova svjetskog prvaka u ju-jitsu u kategoriji do  94 kilograma koji je osvojio  prije svega mjesec i pol dana.
No, brojni Zadrani ga pamte i po slučaju reketarenja od  15. kolovoza prošle godine  kada je priveden istražnom  sucu zajedno s četiri godine  starijim Markom Čulinom,  također bivšim policajcem.
Podsjećamo, njih je dvojicu  u stanju očaja i straha policiji  prijavio Zadranin M. Ćosić  (32) iz Sukošana jer više nije  mogao podnijeti psihički pritisak, a kao konobar najvjerojatnije nije mogao ni sakupiti novčani iznos od 40  tisuća kuna koji su oni od  njega tražili.
Nakon dvodnevne iscrpne i  detaljne kriminalističke obrade utvrđeno je da su dvojica  bivših policajaca, kontinuirano od 30. srpnja do 14. kolovoza prošle godine prijetili i  zastrašivali nesretnog konobara na način da su ga posjećivali na radnom mjestu,  ali i kući te od njega tražili da  im isplati iznos od 40 tisuća  kuna ili će ga pretući. U dogovoru s policajcima Ćosić je  dvojici ucjenjivača na dogovorenom mjestu predao označene novčanice u iznosu od  11 i pol tisuća kuna i četiri  tisuće eura. Upali su u klopku, a potom su privedeni istražnom sucu Anti Aniću koji  ih je pritvorio na mjesec dana  zbog opasnosti od utjecaja na  svjedoke te je donio rješenje o  provedbi istrage.
U prisustvu odabranih branitelja, Filipa Brdara i Branimira Zorice pred istražnim   sucem su se branili šutnjom.
Pozadina “cijele priče”, odnosno razlog ucjena i iznude  je, kako smo neslužbenim kanalima doznali, činjenica da  je  M. Ćosić u jednom sukošanskom baru došao u sukob  sa zaštitarom te ga je udario.  Zbog tog je incidenta pozvana policija, a jedna od pretpostavki je da su na intervenciju poslani upravo Čulina  i Ikić koji su Ćosiću obećali da  neće napisati prijavu, ali su ga  nakon toga i zbog toga počeli  ucjenjivati.