Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Branko Dukić: Ovakvi projekti u konačnici podižu kvalitetu života građana

11.01.2020. 09:30


Ovih dana u Zadru se otvorila aktualna teme koja muči velik broj građana – radovi u Tuđmanovoj ulici. Ovu goruću gradsku temu komentirao je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić. Evo što kaže.
– Dio prometnica u gradu Zadru je, kao što vam je poznato, pod upravljanjem Hrvatskih cesta koje autonomno odlučuju o dinamici izvođenja radova na tim prometnicama. S obzirom na izuzetan broj projekata Hrvatskih cesta na području grada Zadra, u stalnoj smo komunikaciji i koordinaciji s njima, te gradske službe u tim rekonstrukcijama i projektima pružaju podršku u okviru svojih nadležnosti. ​Prema informacijama koje imamo, rok završetka radova u Ulici dr. Franje Tuđmana je 22. veljače 2020. godine. Istina je da se kasni s dijelom radova od Ulice Ante Starčevića do Puta Murvice što zbog velikog broja kišnih dana i blagdana, no izvođač planira intenzivirati radove u siječnju i veljači kako ne bi došlo do probijanja rokova. I idući tjedan imamo koordinacijski sastanak s upravom Hrvatskih cesta i obilazak aktualnih projekata jer nas osim rekonstrukcije prometnice u Tuđmanovoj ulici, uskoro očekuju i rekonstrukcije prometnica Put Biliga, Hrvatskog sabora, obilaznice, raskrižja Žmirići, nastavak rekonstrukcije prometnice D8 od Ulice Ante Starčevića (Bulevara) do Crnog u sklopu koje će biti izgrađena i kanalizacija za MO Crno. Zajedno s obnovom prometnica koje provodi Grad Zadar, takvi projekti doprinose razvoju prometnog sustava grada, bolje i sigurnije prometovanje i ukupno podižu kvalitetu života građana Zadra, komentirao je Branko Dukić.


INTENZIVIRAT ĆE RADOVE
Rok završetka radova u Ulici dr. Franje Tuđmana je 22. veljače 2020. godine. Kasni dio radova od Ulice Ante Starčevića do Puta Murvice zbog velikog broja kišnih dana i blagdana, no izvođač planira intenzivirati radove u siječnju i veljači kako ne bi došlo do probijanja rokova.