Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bura na Masleničkom mostu obara stupove

09.02.2012. 23:00
Bura na Masleničkom mostu obara stupove


Uslijed orkanske bure nakon gotovo pet dana jučer ujutro u 10.30 sati za sav promet otvoren je Maslenički most, odnosno autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja. Početkom veljače 2008. godine uslijed bure novi Maslenički most je bio zatvoren gotovo pet dana, a u posljednjih 10 dana gotovo čak devet dana.
Prevrtljiva bura koja je na trenutke podno Velebita puhala orkanskom jačinom preko 220 kilometara na sat na otoku Pagu je na obalu izbacivala ribu, a u Posedarju morsku kornjaču, prometno je odsjekla Zadar s kontinentom i Rijekom, “prošuškala” je Srednju školu u Obrovcu, prometne znakove, kuće, gospodarske objekte, električne stupove, maslinike, voćnjake, poljoprivredne površine, a posljednja žrtva su rasvjetni stup i pokazivač vjetra na južnoj strani starog Masleničkog mosta.
Prognoza za danas i sutra nije nimalo ohrabrujuća. Prema jučerašnjim meteorološkim prognozama, danas nas očekuju temperature ispod nule, a u poslijepodnevnim satima i snijeg koji će padati i tijekom noći te u subotu. Snijeg će biti obilniji u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije, gdje ga može pasti i više od 20 centimetara. Prestanak padalina očekuje se u nedjelju u ranim jutarnjim satima.
Uz nove oborine na Jadranu se očekuje i jačanje vjetra i bura koja će na nekim mjestima imati olujne do orkanske udare. Meteorolozi u Podvelebitskom kanalu prognoziraju buru jačine do 90 čvorova, odnosno čak oko 180 kilometara na sat.