Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

STIPE ŽUNIĆ U Zagrebu mogu trenirati 365 dana u godini

10.02.2019. 12:23
STIPE ŽUNIĆ U Zagrebu mogu trenirati 365 dana u godini


Poboljšavanje uvjeta za treninge bacača kugle u atletskoj dvorani, bila je tema  konferencije održane u dvorani na Zagrebačkom velesajmu, na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, hrvatski atletičar i bacač kugle Stipe Žunić i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović. Kako bi bacači kugle, među kojima je upravo i trofejni Zadranin Stipe Žunić mogli neometano trenirati i nizati sjajne rezultate, pristupilo se sanaciji krova, zbog uzdužne nosive grede stropa, koju su bacači često pogađali prilikom treniranja.
– Sretan sam i ponosan da je Stipe jedan od najuspješnijih sportaša odlučio nastaviti trenirati upravo u gradu Zagrebu, dvorani koju smo napravili ovdje prije godinu dana na Velesajmu. U planu nam je još osigurati i adekvatne uvjete u disciplini skok s motkom, koji bi se izvodio na sjevernom dijelu dvorane – rekao je gradonačelnik te dodao da su prilikom radova na atletskoj dvorani učinili propust u dijelu koji se odnosi na uvjete za bacače kugle.
– Grad Zagreb omogućio nam je da svih 365 dana u godini možemo trenirati i ovo je definitivno iskorak za kompletnu hrvatsku atletiku, na čemu sam izuzetno zahvalan. Budući da su moji hici dosta duži morali smo napraviti neke preinake u dvorani, što se tiče same visine i to je učinjeno što mi omogućuje kvalitetno treniranje. Za mjesec dana očekuje me Europsko dvoransko prvenstvo u Škotskoj, nakon kojega slijedi produžena sezona, a vrhunac dostiže sa svjetskim prvenstvom u Dohi u listopadu ove godine – rekao je Stipe Žunić.
– Ova dvorana je jedna od najvećih infrastrukturnih pomaka za hrvatsku atletiku, budući da se bez nje ne mogu očekivati veliki rezultati. Grad Zagreb pokazao je razumijevanje i pomogao da napravimo dvoranu s kojom smo izuzetno zadovoljni. Prije nekoliko dana imali smo prvo kompletno prvenstvo Hrvatske u atletici za seniore, što smo do sada radili ili u Budimpešti ili u Beču. Mislim da će ova dvorana ponuditi puno ne samo zagrebačkim atletičarima nego i hrvatskim – naglasio je Marko Jakopović.
Kako se čulo, prilikom ove najnovije prilagodbe dvorane bacačima kugle, podignuta su tri poprečna nosača u krovnoj konstrukciji, a u planu je kompletna rekonstrukcija krova kako bi se osigurali uvjeti za skok s motkom, piše zagreb.hr