Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dva Šimunića za bibinjskog načelnika

Autor:

09.03.2009. 23:00
Dva Šimunića za bibinjskog načelnika

Foto: Adam VIDAS



HSP-ov kandidat za načelnika bit će Petar Šimunić koji je donedavno bio ravnatelj zadarskog Kazališta lutaka, dok će mu protukandidat biti HDZ-ov dosadašnji načelnik Općine Bibinje Nino Šimunić, njegov susjed i rođak
Na skorašnjim lokalnim izborima u Općini Bibinje HSP-ov kandidat za načelnika bit će Petar Šimunić koji je donedavno bio ravnatelj zadarskog Kazališta lutaka, dok će mu protukandidat biti HDZ-ov dosadašnji načelnik Općine Bibinje Nino Šimunić, njegov susjed i rođak.
– Na sutrašnjoj konferenciji za novinare bit će obznanjeno da sam HSP-ov kandidat za načelnika Općine Bibinje. Večeras se dogovaramo i usklađujemo programske okvire, kaže Petar.
Na pitanje što misli kakve rezultate HSP može ostvariti u Bibinjama, jer je do sada tamo uvjerljivom većinom pobjeđivao HDZ, Petar kaže da je ovo prvi put da birači biraju neposredno određenu funkciju, a ne stranku.
– Bitna je potpora mještana i mislim da će birači biti educirani koje je ime i prezime i osobnost kandidata, kaže Petar dodajući kako nije član HSP-a.
– Nikada nisam bio član stranke, HSP me nije uvjetovao, ali nakon razgovora prihvatio sam inicijativu. Suglasni smo o planu i programu stranke i drago mi je da su me prihvatili čistog obraza i ruku. Najviše mi je stalo da naše Bibinje napreduje, kaže Petar.
O činjenici što mu je HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Bibinje Nino Šimunić rođak, Petar kaže da je s njim u jako dobrim odnosima i da se nada da će odnosi ostati takvi i u budućnosti.
– S moje strane nema zle krvi, a nadam se ni s njegove. Ne postoji animozitet među nama i nadam se da neće ni postojati. Politika je takva, a politika naših stranaka ide za dobrobit Bibinja. Na mještanima je da odluče, kaže Petar dodajući da zasad nema razgovora o koaliciji.
– Do sada nismo razgovarali o mogućnosti koaliranja. Vijest da ću se kandidirati je procurila tek prije dva dana, a to sam odlučio jer ne bi bilo pošteno da kritiziram sa strane, a ne pokušam to promijeniti, kaže Petar dodajući da mu je jedina želja prosperitet Bibinja, a na mještanima je odluka.
Dosadašnji HDZ-ov načelnik i sadašnji kandidat za načelnika Općine Bibinje Nino Šimunić kaže kako želi svu sreću rođaku na skorašnjim izborima.
– Kandidirati se je pravo svakog, a na izborima će se pokazati rezultati. Petru želim sve najbolje, a Bibinjci će pokazati koga će izabrati, kaže Nino dodajući da mogućnost koalicije uvijek postoji.
– Koalicija, zašto ne. HDZ uvijek treba ruku onog tko želi dobro za Bibinje, kaže Nino dodajući da Bibinje treba svakog čovjeka tko želi bolju budućnost mjesta.