Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Izborni slogan “Križ, motika i pero”

Autor:

09.03.2009. 23:00
Izborni slogan “Križ, motika i pero”

Foto: Adam VIDAS



Dijete sam težačke obitelji, tako da volim i poštujem rad. Motika je simbol rada, ali i zaštite okoliša, a pero je simbol obrazovanja i napretka, kako pojedinca tako i lokalne zajednice, pojasnio je Šimunić


Kako smo jučer i napisali, danas je objavljena kandidatura Petra Šimunića kao HSP-ovog kandidata za načelnika Općine Bibinje. Petar Šimunić je bio ravnatelj kazališta lutaka, a iako nije član HSP-a slaže se s njihovim programom i postavljen je na listu kao nezavisni član.
– Odlučio sam se kandidirati na poticaj i uz podršku brojnih Bibinjaca. Nije pošteno samo sjediti i kritizirati, nego raditi na boljem i uspješnijem razvoju Bibinja, kaže Šimunić.
Šimunić je naglasio i da ovo ne radi iz ekonomskih razloga, već za bolje Bibinje te da će u slučaju da i ne dobije na izborima raditi u interesu Bibinja i njegovih stanovnika. Izborni slogan mu je “Križ, motika i pero”, a objasnio je i da je to njegov životni moto.
– Dijete sam težačke obitelji, tako da volim i poštujem rad. Motika je simbol rada, ali i zaštite okoliša, a pero je simbol obrazovanja i napretka, kako pojedinca tako i lokalne zajednice, kaže Šimunić.
Kako je rekao sadašnjoj vlasti u Bibinjama i načelniku Nini Šimuniću (koji mu je susjed i rođak), uz smanjenu komunikaciju međusobno i s mještanima, zamjera i prodaju zemljišta na području Bugarin.
– Oko 10.700 kvadrata prodano je po cijeni od 35 eura. Smatram da je to velika pogreška, najviše zato što je prema mojim informacijama, to područje namijenjeno za gradnju apartmana. Nastojat ću svim silama to promijeniti, makar da se projekt prenamijeni kako bi se mještanima osigurala radna mjesta, kaže Šimunić.