Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Katamarani i brodovi ostali privezani u lukama

Autor: Elza Radulić-Toman

09.03.2010. 23:00
Katamarani i brodovi ostali privezani u lukama

Foto: Zvonko KUCELIN



Sutra bi se trebao stabilizirati pomorski promet, jer su meteorolozi najavili smirivanje vremenskih prilika
Orkanska bura što ju je uzokovala ciklona, a koju su u udruzi Crometeo nazvali “Vatroslav”, donijela je nevolje i na moru, pa je danas pomorski promet na zadarskom području gotovo zaustavljen. Plovili su jedino trajekti do Preka i do Brbinja, jer su oni maritimno puno jači. Zanimljivo je da je jutros u zadarsku luku uspio doploviti samo jedan katamaran, “Paula”, koji plovi na liniji Zadar – Rivanj – Sestrunj – Božava – Zverinac. Ali su nam u njegovoj agenciji G&V line kazali da sigurno neće isploviti za Iž.
Svi ostali katamarani su još u utorak ostali privezani u luci Zadar. Tako nije isplovio “Mediteran” za Zaglav ni u utorak navečer, niti u srijedu ujutro u 5 sati, kao ni u 10 sati. Nije danas isplovila ni “Olea” iz Ista, a niti brod “Lara” iz Rave. No, Jadrolinija je ipak organizirala vezu sa cijelim Dugim otokom, jer je trajekt “Vladimir Nazor” uredno održavao vezu između Zadra i Brbinja, do čije luke su putnike prevozili autobusi.
Iz Agencije Mia-tours su javili da ni njihov katamaran “Princ Zadra” nije plovio po orkanskoj buri. Ovaj katamaran koji plovi od Zadra do Silbe, Oliba i Premude je ostao u zadarskoj luci utorak i u srijedu.
Sutra bi se trebao stabilizirati pomorski promet, jer su meteorolozi najavili smirivanje vremenskih prilika. Srećom da su na vrijeme i najavili ovakve nepogode, pa su se i otočani pripremili na izvanrednu situaciju i mnogi koji su morali biti u Zadru, su došli na vrijeme.